Home Vermaak Broodje Bal: Boeland en Carmen

Broodje Bal: Boeland en Carmen

door Redactie

In de hoop nieuwe zieltjes te winnen, proberen zichzelf respecterende verenigingen de nieuwe eerstejaars van een bodem te voorzien. Er zijn genoeg eetacties om uit te kiezen. ANS test de kwaliteit en de gezelligheid van deze acties en prikt een vorkje mee. Op maandagavond schoof ANS aan bij het dispuut Boeland en O.D.D. Carmen in Café Lenthe.

Tekst: Tom Plaum en Wout Zerner
Foto: Wout Zerner

Vereniging: Niet alle relaxte heren van Boeland en gezellige dames van Carmen staan te popelen om een biertje te drinken. Bij hen heeft de stapavond van de dag ervoor er hard ingehakt. Dat betekent niet dat de leden van de disputen de gezelligheid er niet inhouden. Na een colaatje te hebben gead zijn de leden van Carmen klaar om hun rol als gastvrouw te vervullen. De mannen hebben zich vooral toegelegd op het verzorgen van eten en drinken, terwijl de vrouwen voor de gezelligheid zorgen. 

Locatie: Café Lenthe ligt net om de hoek bij de Grote Markt tegenover Café TouT. In dit gezellige straatje hebben de disputen grote bierbanken buiten gezet waaraan de introgroepjes kunnen zitten. Naarmate er meer groepjes binnendruppelen, wordt de straat vol gezet met extra statafels. Vanaf de bierbank zit je met je neus bovenop de bereiding van de hamburgers, die door de chef van de dag op de barbecue worden gebakken. De sfeer wordt als maar beter en de leden van Boeland toveren een beerpongtafel tevoorschijn. Op straat is er aan ruimte geen gebrek, want naast de banken en tafels is er nog plaats voor een beerpongstrijdveld. 

Smaak: Boeland gaat voor een stevige hap onder het mom van ‘Boeland, Bier en Burgers’, om de introkindjes een goede bodem te geven. De hamburgers zijn door de keukenprinsen van het herendispuut eigenhandig gemaakt en met beleid op de barbecue gegaard. Voeg een blaadje sla, een schijfje tomaat en een plakje kaas toe op een Italiaanse bol en je hebt een heerlijke maaltijd. Daar kunnen andere disputen nog een puntje aan zuigen. Voor de grote eters zijn er ook frietjes in de aanbieding. Deze hangen er echter slapjes bij, omdat ze te kort gebakken zijn. Daar ligt nog ruimte voor verbetering voor de komende dagen. 

Gezelligheid: Door de zware stapavond en de intensieve intromarkt moeten veel dispuutsleden nog op gang komen. ‘Gelukkig is het maandag; nu zijn we nog gezellig!’, zegt een van de dames van Carmen met enige zelfspot. Na de eerste drankjes komen de leden wat meer los en mengen ze zich onder hun gasten. Op een vrijblijvende manier en met een vlotte babbel proberen ze alle introkindjes zich thuis te laten voelen. Dat lukt ze aardig, want er wordt veel gelachen door de etende studenten.

Eindoordeel: 8.5

Hamburger Boeland lekker

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen