Home VermaakBroodje Bal Broodje Bal: Carmen

Broodje Bal: Carmen

door Redactie

In de hoop op nieuwe zieltjes proberen zichzelf respecterende verenigingen de nieuwe eerstejaars van een bodem te voorzien. Er zijn genoeg eetacties om uit te kiezen. ANS test de kwaliteit en de gezelligheid van deze acties en prikt een vorkje mee. Op zondagavond schoof ANS aan bij dispuut Carmen bij Café Malle Babbe.

Tekst en foto: Annemarie Segeren 

Vereniging: De dames van dispuut Carmen hebben het goed voor elkaar. Gekleed in hun kenmerkende rode bomberjack lopen ze gezellig rond en kletsen ze met elkaar en met hun gasten. Bij de dispuutsleden is geen stress te bekennen. Regelmatig wordt gevraagd of alles naar wens is. Ook het dispuutspraatje komt langs, maar deze is niet opdringerig. Een lid van Carmen laat weten dat dat ook zeker niet de bedoeling is. Dat lijkt Carmen ook niet nodig te hebben, die avond verwachten ze namelijk al enkele belangstellenden die meer over het dispuut willen weten.

Locatie: De Molenstraat is tijdens de intro natuurlijk dé plek waar je als aankomend student naartoe moet. Het plein voor de cafés is vol gebouwd met lange banken en tafels. Deze worden overdekt door grote partytenten. Die zijn ook wel nodig, want het plenst buiten nog steeds. Ook voor café Malle Babbe staan twee lange tafels opgesteld. Het eten wordt buiten bereid in een grote wokpan. De geuren uit de pan worden vermengd met die van regen, maar maken toch hongerig.

Smaak: Voor de prijs van zes euro krijg je een drankje en een bakje wok, waar noedels, groenten en kip in zitten. Ook aan de vegetariërs onder de introlopers is gedacht: zij hebben vegetarische balletjes in hun wokmaaltijd. Het bakje is wat karig, maar de noedels vullen gelukkig redelijk. Voor de hongerige student, met name de mannen, mag er een tweede keer worden opgeschept. Het eten had wat warmer gemogen, maar smaakt zeker niet verkeerd. Ook de groenten in het gerecht zijn prettig en zorgen voor de nodige vitamines. Het is een welkome afwisseling met de frietjes en broodjes kebab waarvan de meeste studenten tijdens de intro zullen leven.

carmenbroodjebal1

Gezelligheid: Bij aankomst is slechts een van de twee tafels bezet. Dat is niet zo gek op de eerste avond van de introductie. Veel mentoren willen eerst alleen met hun groepje eten en elkaar beter leren kennen, zo verklaart een lid van Carmen. De komende dagen verwacht het dispuut meer gasten. De weinige eters die bij de eetactie van Carmen aanwezig zijn, komen niet al te vrolijk over. Ze eten rustig hun noedels en praten weinig. Aan de leden van Carmen zal het niet liggen. De dames doen hun best om het hun gasten zo veel mogelijk naar de zin te maken.

Eindoordeel: 7,5

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen