Home VermaakBroodje Bal Broodje Bal: De Loefbijter

Broodje Bal: De Loefbijter

door Redactie

In de hoop nieuwe zieltjes te winnen, proberen zichzelf respecterende verenigingen de nieuwe eerstejaars van een bodem te voorzien. Er zijn genoeg eetacties om uit te kiezen. ANS test de kwaliteit en de gezelligheid van deze acties en prikt een vorkje mee. Op donderdagavond schoof ANS aan bij N.S.Z.V. De Loefbijter op het terras van Café Waalzicht in Lent.

Tekst: Chiel Nijhuis en Vincent Veerbeek
Foto: Vincent Veerbeek

Vereniging: De Loefbijter is qua ledenaantal een relatief kleine vereniging. Toch zijn ze door het organiseren van een openzeildag en meerdere eetacties goed zichtbaar tijdens de introweek. Ook vanavond is het ze gelukt een groep eerstejaars enthousiast te krijgen voor een enigszins warme maaltijd en een zeiltochtje. Tussendoor wordt op verzoek van een van de eerstejaars een praatje gegeven over de vereniging, waarbij de nodige zeiltermen langsvliegen, maar het ook gaat over de borrels en feesten die de Loefbijter regelmatig organiseert.

Locatie: Voor een vereniging die zichzelf erop laat voorstaan zowel een gezelligheidsvereniging als een sportvereniging te zijn, is Café Waalzicht een prima plek om de geïnteresseerde eerstejaars kennis te laten maken met de vereniging. Het café doet bovendien zijn naam eer aan, met een mooi uitzicht op de Waal en de Stevenskerk. Een eerstejaars die neerploft op het terras verzucht dat hij hier wel uren naar zou kunnen staren. Gelegen op ‘het Eiland’ in Lent ligt de kroeg op loopafstand van de Spiegelwaal. Hierdoor kan er zonder veel moeite na het eten gezeild worden. Dit blijkt toch wel het hoogtepunt van de avond te zijn.

Smaak: Het lijkt erop dat het De Loefbijter tijdens deze eetactie vooral te doen is om het zeilen. Aan het eten is namelijk weinig aandacht besteed. De introkoters moeten het doen met patat, vers van de snackbar. Het duurt ook best lang voordat de patat op tafel staat waardoor de frietjes koud en klef zijn geworden. Het goed gevulde plastic bordje met komkommer, cherrytomaatjes en stukken stokbrood kan daar weinig aan redden.

Gezelligheid: Tijdens het eten blijven de leden van De Loefbijter een beetje op de achtergrond waardoor de introkinderen vooral zichzelf moeten vermaken. Dat het gezamenlijk eten toch een gezellige indruk maakt, hebben de eerstejaars vooral aan zichzelf te danken. De kaarsen die op tafel gezet worden ter decoratie voegen weinig aan de sfeer toe en zijn bovendien weinig windbestendig. De mogelijkheid om na het eten op een bootje te stappen om over de Spiegelwaal te zeilen maakt gelukkig veel goed en zal de Loefbijter geen windeieren leggen.

Eindoordeel: 7,5

Broodje Bal Loefbijter Facebook

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen