Home VermaakBroodje Bal Broodje Bal: Equus Albus

Broodje Bal: Equus Albus

door Redactie

In de hoop nieuwe zieltjes te winnen, proberen zichzelf respecterende verenigingen nieuwe eerstejaars van een bodem te voorzien bij de diverse eetacties. ANS test de kwaliteit en de gezelligheid van deze acties en prikt een vorkje mee. Op dinsdagavond schoof ANS aan bij het Nijmeegs onafhankelijk herendispuut Equus Albus. 

Tekst: Julia Meilink en Floor Toebes

Vereniging: Mannen in paarse baseball-jacks, een enorm scherm met voetbal en kannen bier: je krijgt de indruk dat je bij een sportvereniging bent beland, maar niets is minder waar. Equus Albus is een onafhankelijk herendispuut. De gasten van vanavond zijn eerstejaarsstudenten Nederlands. Zoals de cliché wil, telt de groep slechts 9 jongens en lijkt het erop dat de meeste gasten niet tot de doelgroep van het dispuut behoren. Dat maakt de dispuutsleden echter niets uit. De heren knopen met vrijwel iedereen een gesprek aan en het lijkt dus ook niet te gaan om ledenwerving, maar om kennismaken met het dispuutsleven.

Locatie:  Vanwege het gebrek aan een dispuutshuis worden de introkinderen ontvangen in Café Stretto. Of dit ook de stamkroeg van de mannen is? ‘Nee’, vertelt een jongen, gekleed in een paars dispuutsshirt. ‘Wij zitten elke dispuutsavond in het onbekendste café van Nijmegen, gevestigd in de Van Welderenstraat’. Welke het is maakt niet uit. Je kent het toch niet!  

Gezelligheid: Lang wordt er gedobbeld, gekletst en gedronken, maar niet gegeten. De babi van Equus Albus moet namelijk goed bereid worden en dat kan even duren. Als de magen echt beginnen te knorren is het eten klaar. De introkinderen vormen een rij en de borden worden gevuld. Alles verloopt soepel totdat de eerst vegatariër zich aandient. De heren staan perplex: zijn er ook nog vegatariërs? Welgeteld zes gasten blijken inderdaad onthouders van het malse genot te zijn. Voor de mannen van Equus Albus geen enkel probleem. Snel wordt er gebeld en verschijnt er een driesterren maaltijd van iWok&Go. Voor de wachtende vleeseters lijkt het gras aan de overkant even groener te zijn, maar als ze hun eerste hap genomen hebben, verdwijnt dat gevoel als sneeuw voor de zon.

Smaak: De babi is lekkerder dan gedacht, de jongens doen niet moeilijk over een tweede of derde portie en extra uitjes zijn ook geen punt. Al met al heeft Equus Albus een goede eetactie verzorgd. De introkindjes kregen hun dagelijkse dosis vitamines binnen door de wokgroentes, de kip is goed doorbakken en omdat de babi zeer licht gekruid is, had niemand last van een brandende mond. Speciaal is het eten van het herendispuut niet, gezellig was het diner wel.

Eindoordeel 7,5  

 Mi goreng Bandung

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen