Home VermaakBroodje Bal Broodje Bal: Faunus en Skarabee

Broodje Bal: Faunus en Skarabee

door Redactie

In de hoop nieuwe zieltjes te winnen, proberen zichzelf respecterende verenigingen de nieuwe eerstejaars van een bodem te voorzien. Er zijn genoeg eetacties om uit te kiezen. ANS test de kwaliteit en de gezelligheid van deze acties en prikt een vorkje mee. Op maandagavond schoof ANS aan bij het dispuut Faunus en V.D. Skarabee in Café Daen.

Tekst: Roy Arnts en Noor de Kort
Foto: Roy Arnts

Vereniging: De dames van Skarabee vormen een enthousiast ontvangscomité. Vrijwel direct wordt de bestelling opgenomen en zijn de biertjes onderweg. Ook het eten laat niet lang op zich wachten. Zelf moeten de dispuutsleden nog even op hun welverdiende portie wachten. Na een aantal hongerige blikken op de borden van de gasten, bestellen ze toch maar een bittergarnituur om de honger te stillen. Met een biertje in de ene en een bitterbal in de andere hand wordt onderling wat geflirt. De leden lijken zin te hebben in meer, dan alleen in bitterballen. 

Locatie: Cafe Daen is gevestigd in de hoek van de Grote Markt, pal naast de Stevenskerk. Faunus en Skarabee hebben van café Daen twee grote tafels, een loungebank en een aantal statafels tot hun beschikking gekregen. De zon schijnt helaas net niet meer op het knusse terras van het café, maar ondanks dat is het fijn wegzakken in de loungekussens.

Smaak: De dispuutsleden hebben ervoor gekozen om de bereiding van het eten over te laten aan de kok van café Daen. Na een aantal zware introdagen is deze keuze begrijpelijk, maar ook wel een beetje lui. De uitbesteding heeft wel als voordeel dat er keuze is uit meerdere gerechten zoals een schnitzel of de Daen burger. Naast de lekkere, maar vette hap, zorgt de salade voor de broodnodige vitaminen. Eenmaal uitgegeten, kun je geen pap meer zeggen.

Gezelligheid: Aan de lange houten tafels eten de introgroepjes ontspannen hun maaltijd. Van een zatte bedoening is nog geen sprake. Een van de leden van Faunus zegt nu nog even een colaatje te drinken, omdat het anders ‘s avonds wel eens fout zou kunnen gaan. Gezellig is het zeker, maar de dispuutsleden zijn niet zo druk bezig met de introlopers als met elkaar. De dames van Skarabee vergelijken wenkbrauwen en bruine benen terwijl de mentorkindjes genieten van hun eten.

Eindoordeel: 7,5

broodje bal schnitzel

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen