Home VermaakBroodje Bal Broodje Bal: Karpe Noktem

Broodje Bal: Karpe Noktem

door Redactie

In de hoop nieuwe zieltjes proberen zichzelf respecterende verenigingen de nieuwe eerstejaars van een bodem te voorzien. Er zijn genoeg eetacties om uit te kiezen. ANS test de kwaliteit en de gezelligheid van deze acties en prikt een vorkje mee. Op donderdagavond schoof ANS aan bij de alternatieve studentenvereniging Karpe Noktem in Villa van Schaeck.

Tekst: Tijs Sikma

Foto’s: Bas van Woerkum

Vereniging: De langharige, zwartgeklede leden van Karpe Noktem hebben deze avond hun duistere kelder in Villa van Schaeck ingewisseld voor het zonnige terras. De leden praten veel, bijvoorbeeld over hoe je als heteroman het beste een lesbische vrouw kan versieren. De mannen en vrouwen van de nacht babbelen en knuffelen vooral met elkaar. Het verplichte promotiepraatje blijft hierdoor gelukkig achterwege, maar als Karpe Noktem meer leden wil, zou ze zich wel wat meer met de eerstejaars mogen mengen.

karpenoktembroodjebal 1024x657

Locatie: De tuin van Villa van Schaeck staat vol met lange tafels en de zon laat zijn glimmende gele gezicht zien. Op dit moment is het een prima locatie voor een barbecue. In de buurt van onze zitplek stonden afvalbakken. Af en toe was er een zweem hiervan ruikbaar. Gelukkig werd deze voor het grootste gedeelte van de tijd verdrongen door die van garend vlees.

Smaak: Lappen vlees worden in hoog tempo gebraden. Niet alle stukken zijn jammer genoeg even gaar. Sommige speklappen zijn wat aan de rauwe kant. Naast kilo’s gebraden dode dieren, zijn er, zoals het een goede barbecue betaamt, ook stukjes stokbrood met kruidenboter en eenvoudige salades te vinden. Ook aan de plantkauwende dierenvrienden is gedacht. Met drie soorten vleesvervangers is het assortiment vegetarisch vlees opvallend ruim. Als vegetariër hoef je daarnaast niet in een lange rij te staan. Het plastic bestek laat bij het snijden van een schnitzel de enthousiaste eter wel in de steek. Servetjes waren ook handig geweest.

karpenoktembroodjebal2

Gezelligheid: De uilen van Karpe Noktem praten ongedwongen met elkaar. De informele ambiance waar Karpe Noktem om bekend staat, is goed merkbaar. Iets meer structuur had er misschien wel voor gezorgd dat salades, het eten en het bestek wat sneller onder de gasten verdeeld zouden worden.

Eindoordeel: 6

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen