Home VermaakBroodje Bal Broodje Bal: Ovum Novum

Broodje Bal: Ovum Novum

door Redactie

In de hoop nieuwe zieltjes te winnen, proberen zichzelf respecterende verenigingen de nieuwe eerstejaars van een bodem te voorzien. Er zijn genoeg eetacties om uit te kiezen. ANS test de kwaliteit en de gezelligheid van deze acties en prikt een vorkje mee. Op woensdagavond schoof ANS aan bij Ovum Novum in hun eigen sociëteit.

Tekst: Danique Janssen en Vincent Veerbeek
Foto: Danique Janssen

Vereniging: Een vrolijk Ovum-meisje bij de ingang zorgt direct al voor een welkom gevoel, en gedurende het diner stellen nog wat prominente leden zich netjes voor om te zorgen dat alles naar wens is. Of ze evenveel moeite doen voor reguliere eters is de vraag, maar het is duidelijk dat de Ovianen hun best doen gasten te laten zien dat Ovum Novum een open en gezellige vereniging is.

Locatie: Het diner vindt plaats bij de sociëteit van Ovum Novum, aan de St. Canisiussingel. Aan de voorkant van het gebouw staat een grote, overdekte stellage, waaronder eettafels en een bar zijn opgesteld. Houten planken en nepplanten verdoezelen al het kille metaalwerk en geven het geheel een gemoedelijke sfeer. Als kers op de studentikoze taart is de stellage omlijst met een indrukwekkende bierkratjesverzameling. Na de trotsering van een gammele metalen trap is er zelfs de mogelijkheid om op een verhoogd terras te zitten. Vanaf daar kan er mooi neergekeken worden op alle kersverse RU-studenten die rustig hun maaltijd verorberen.

Smaak: De geel-paarse vereniging heeft een heus driegangenmenu op het programma staan. Al snel na aanvang worden er bekertjes tomatensoep uitgedeeld. Weliswaar zonder balletjes, om geen associatie met de vereniging aan te wakkeren. De soep is gloeiend heet en ook de bediening heeft moeite het hoofd koel te houden, want de serveersters lijken haast te hebben. De bekertjes soep zijn nog niet leeg of het hoofdgerecht verschijnt al op tafel. Dit is een wokgerecht met bami of nasi en zit ingepakt in kleine kartonnen doosjes. Met recht: de inhoud is een cadeautje voor de smaakpapillen. Na dit goed smakende hoofdgerecht volgt als toetje nog een verkwikkend waterijsje.

Gezelligheid: Met een zomers terras en wat hippe dancemuziek op de achtergrond heeft Ovum Novum in ieder geval zijn steentje bijgedragen aan de sfeer. De leden van de gezelligheidsvereniging zijn echter wel wat terughoudend in het aangaan van gesprekken met de nieuwe studenten, waarbij de Engelssprekende introgroepen al helemaal een uitdaging blijken te vormen. De sfeer onder de introlopers zelf is ook wat tam, maar ze hebben natuurlijk inmiddels al een aantal dagen van de vermoeiende introductie achter hun kiezen.

Eindoordeel: 8

Broodje Bal Ovum Novum

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen