Home VermaakDe Graadmeter De Graadmeter: Basic bitches

De Graadmeter: Basic bitches

In De Graadmeter zijn de mogelijkheden niet te overzien. Waar kun je het beste wildkamperen, wat is het hipste kapsel en hoe scoor je het snelst een bedpartner? In De Graadmeter onderzoekt ANS de opties. Deze keer: Basic Bitches.


Dit artikel verscheen eerder in de zesde editie van ANS 2019-2020

Wat: #wokeuplikethis
Moeite: Knotsgek
Resultaat: Eenzaamheidsvirus
Cijfer: 1/5

Omdat je je erg alleen voelt op jouw kamertje door de social distancing, heb je jouw recentste tindervangst uitgenodigd voor een skypegesprek. De afgelopen dagen bracht je door in je pyjama, dus is de stap om je volledig op te tutten vandaag iets te groot. Daarom is het tijd voor de casual, maar perfecte messy bun. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan: verwoed probeer je die klereknot volmaakt te krijgen.

Nadat je twee uur lang voor de spiegel hebt staan vloeken, zitten dan eindelijk alle speldjes op de juiste plek. Zelfverzekerd over het kunstwerk op je kruin open je je laptop en komt je date in beeld. ‘Leuk vogelnest’, zegt hij grinnikend. Verontwaardigd sla je meteen je laptop dicht. Je zult deze quarantaine misschien toch zonder afspraakjes moeten doorkomen.

Wat: MTV & chill
Moeite: De buitenwereld vinden
Resultaat: Alternatieve anticonceptie
Cijfer: 4/5

Door al die coronahysterie word je langzaam knettergek. Na hele dagen alleen maar dystopische films te kijken, komen de vier muren van je 8 m2 grote kamertje op je af. Gelukkig is er nog genoeg tv-materiaal van een vertrouwde wereld zonder pandemie. Tot in de late uurtjes geniet je van programma’s als Ex on the Beach en Teen Mom.

Meestal zijn de personages met te veel mensen of zonder bescherming in bed beland waardoor ze in tv-waardige problemen zitten. Ze leven zo in hun sociale bubbel dat jullie nu gek genoeg ineens iets gemeenschappelijks hebben. Naarmate de afleveringen vorderen, begin je je steeds beter te voelen over je sociale isolement. Door jezelf te distantiëren hoef je in elk geval geen coronababy te combineren met je studie.

Wat: Een summerbody in coronatijd
Moeite: Binnen de zon begroeten
Resultaat: Lege voorraadkast
Cijfer: 3/5

Om aan de levensstijl van een fitgirl te voldoen, moet je wel sporten. Helaas staan de zweetdruppels al op je voorhoofd als je naar de supermarkt fietst voor toiletpapier. Yoga lijkt de beste optie om mee te beginnen. Dat moet niet al te zwaar zijn, toch? De pas gedownloade yoga-app laat een eerste houding zien.

Je wringt je in een positie waarbij je op je hoofd staat en je benen onaangenaam in de lucht bungelen. Wanneer je na vijf soortgelijke oefeningen uitgeput op de grond ligt, komt er een monotone stem uit de telefoon die zegt: ‘Bravo, je hebt vijftien kilocalorieën verbrand.’ Na zo’n teleurstellend bericht kan je maar beter terugvallen op je favoriete en meest beoefende vorm van beweging: tripjes van de bank naar de voorraadkast en terug.

Wat: horecaherinneringen
Moeite: foto’s uit de oude doos
Resultaat: floppuccino
Cijfer: 3/5

Verlangend naar het leven met geopende horeca scroll je door je foto’s van de goeie ouwe tijd. Je bent op zoek naar een goede #throwback voor je Instagram. Ineens kom je een foto tegen van een tweetal Starbucksbekers, wat alle herinneringen aan die dag terugbrengt.

De barista deelde verveeld mee dat de pumpkin spice latte niet meer verkrijgbaar was, daarom bestelde je maar een peperdure frappuccino. Vol verwachting nam je een slok, hopend op een revolutionair smakende koffie. Zoetigheid vulde je mond, maar frappant genoeg was de koffiesmaak nergens te bekennen. Hopelijk heeft de #throwback meer succes bij je volgers dan de koffie had bij je smaakpapillen. Melancholisch plaats je de foto met een inspirerend bijschrift. De frappuccino blijkt daar een absolute hit: de likes stromen binnen. #winning

Wat: doggystyle
Moeite: Puppy-ogen
Resultaat: who let the dogs out?
Cijfer: 4/5

Uit pure verveling stuurde je een snap van jezelf met je gehamsterde coronasnacks, en voor je het wist had je een snapchatstreak met je bff’s. Wie A zegt, moet ook B zeggen, dus nu stuur je elke dag meerdere selfies naar je vriendinnen met als thema quarantine queens. Vandaag heb je een andere crisis aan je hoofd dan corona, namelijk een cosmetische: je foundation is op en je mag niet naar de winkel. Gelukkig is daar de dog-filter, je favoriete hulphond. Die filter plamuurt niet alleen een digitale laag make-up op je gezicht, maar weet ook je lelijke neus te verbergen. Je bff’s zijn onmiddellijk hondsdol op de filter, want meteen heeft iedereen zijn verhaal nu opgeleukt met een likkende viervoeter.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen