Home Vermaak De Hemelse dynastie leeft voort

De Hemelse dynastie leeft voort

door Redactie

Stadsbrouwerij De Hemel krijgt een nieuwe eigenaar. Oprichter van de stadbrouwerij Herm Hegger geeft na twintig jaar het stokje over aan zijn zoon Thieu Hegger. Om de wisseling van de wacht te financieren start hij een crowdfundactie.

Speciale biertjes
In 1996 richtte vader Herm De Hemel op en brouwde verschillende bieren die niet zomaar in de supermarkt te vinden waren. In twintig jaar wist Herm een brouwerij neer te zetten die een gevarieerd aantal bieren aanbood. Nu is het tijd voor een nieuwe generatie vindt de brouwerij en neemt zoon Thieu De Hemel over. Hijzelf is opgegroeid in de brouwerij en kent deze dus als zijn broekzak. 

Hulp nodig
Vanaf 1 juli neemt Thieu de zaak over, alleen daar heeft hij naar eigen zeggen wel wat financiële steun voor nodig. Voor de meeste kosten kan hij bij de bank en bij zijn vader terecht. Om het belangrijkste onderdeel van De Hemel te financieren, de brouwinstallatie, roept hij de hulp in van liefhebbers van bier en minnaars van de Nijmeegse brouwerij. Om De Hemel nog twintig jaar draaiende te houden heeft Thieu een crowdfundactie op poten gezet. Het streefbedrag is 250 duizend euro, dat overeenkomt met de kosten van de brouwinstallatie. Investeringen beginnen vanaf 100 euro. Het geïnvesteerde geld krijg je in een termijn van zes jaar weer terug met rente.

De crowdfundactie loopt tot 1 juli dit jaar. Vorig jaar onderzocht ANS hoe het is om zelf bier te brouwen.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen