Home VermaakDe Hooiberg Besmettingshaard onder coronacoaches – De Hooiberg

Besmettingshaard onder coronacoaches – De Hooiberg

door Pim Dankloff

Scherper dan De Speld en ook makkelijker te vinden: De Hooiberg. De nieuwsrubriek waar je zo doorheen prikt. Deze keer: Besmettingshaard onder coronacoaches


Een schokkend bericht voor de universiteit: er is een Covid-19 brandhaard geconstateerd onder de Radboudcoronacoaches. Coronacoaches, ookwel coco’s genoemd, lopen sinds twee weken rond op campus met als doel studenten op de coronamaatregelen te wijzen. De coco’s bleken er echter niet van op de hoogte dat deze maatregelen ook voor henzelf golden en zijn nu allemaal besmet geraakt.

‘In de functieomschrijving stond niks over onderling afstand houden’, vertelt hoofdcoach Cor Onade kuchend. ‘Nu hebben we op de harde manier geleerd dat dit wel de bedoeling was.’ De razendsnelle verspreiding kan volgens de coco’s meerdere oorsprongen hebben. ‘Het is moeilijk te bepalen wanneer het virus zich heeft verspreid: het kan zo simpel zijn als samen een koffietje drinken of een peukje delen’, stelt coach Harry Huivelaar.

Volgens andere coco’s is het duidelijk waar het virus zich heeft verspreid. ‘Het is vast en zeker tijdens de eerste medewerkersborrel gebeurd’, vertelt ex-coach Tim Timmer. Andere coaches delen dat er veel alcohol in het spel was. ‘Op een gegeven moment stond Cor volop met Harry te tongen’, roddelt Timmer. ‘Toen hadden nog geen idee dat we een virusverspreiding riskeerden.’

De hoofdcoach legt de verantwoordelijkheid bij de universiteit. ‘Uiteindelijk was dit een communicatiefout vanuit de universiteit’, licht Onade toe. De hoofdcoach stelt dat de functieomschrijving simpelweg tekortschoot en dat de RU beter had moeten communiceren. ‘Misschien is een communicatiecoach wel wat voor ze’, aldus Onade.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen