Home VermaakDe Hooiberg RU opent lachkamer – De Hooiberg

RU opent lachkamer – De Hooiberg

door Redactie

Scherper dan De Speld, en ook makkelijker te vinden: De Hooiberg. De nieuwsrubriek waar je zo doorheen prikt. Deze keer: RU opent lachkamer.

Illustratie: Roos in’t Velt

Afgelopen woensdag maakte de Radboud Universteit (RU) bekend dat de campus nu een ‘huilkamer’ kent: studenten die in de stress zitten over tentamens, kunnen hier hun emoties de vrije loop laten. Al snel werd duidelijk dat een aantal studenten behoefte had aan een tegenhanger hiervan.

Je verwacht het niet, maar ze zijn er toch: gelukkige studenten op de RU. Zij studeren hier met plezier, voelen zich niet eenzaam en voelen geen druk om zoveel mogelijk studiepunten in een jaar te halen. ‘We hebben ons altijd al een minderheid gevoeld op de campus’, vertelt een van hen. Daarom heeft de RU op verzoek van het groepje tien blije studenten naast de huilkamer nu ook een lachkamer geopend. ‘Studenten die al vakantie hebben, kunnen hier luid lachend vieren dat ze geen tentamens meer hebben’, licht de woordvoerder van de RU toe.

Om het lachen te stimuleren, zit er een grote glazen wand tussen de lachkamer en de huilkamer. ‘Het plezier van de studenten die al vakantie hebben, wordt alleen maar vergroot als je uitzicht hebt studiegenoten die tranen met tuiten huilen om hun tentamens.’ Op groot scherm worden in de kamer alle afleveringen van Lachen om Homevideo’s getoond en op de achtergrond klinkt non-stop het nieuwste album van Frans Bauer. ‘Als mensen daar niet van in de lach schieten, weet ik het ook niet.’ 

Of de RU ook tegemoet komt aan de vraag om werkplekken door een ‘studeerkamer’ te openen, is nog niet bekend.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen