Home Vermaak Een op drie mannen wisselt onderbroek niet dagelijks

Een op drie mannen wisselt onderbroek niet dagelijks

door Redactie

Een op de drie mannen draagt zijn onderbroek langer dan één dag. Dit blijkt uit een onderzoek van het Nijmeegse marktonderzoekbureau Noviodata in opdracht van Smartstudentdeals.nl.

Duizend willekeurige personen werden via een online enquête ondervraagd over onder andere het wisselen van hun ondergoed. Marketingmanager bij Smartstudentdeals.nl Anne Bouk Swildens vertelt waarom het onderzoek is uitgevoerd: ‘We waren benieuwd hoe schoon iedereen eigenlijk is. Je denkt al snel dat iedereen wel dagelijks schoon ondergoed aantrekt, omdat je dat zelf doet. Blijkbaar is niet iedereen echter zo schoon als verwacht.’ 

Ook studenten lopen het risico om een uur in de wind te stinken. Van de jongeren tussen de 18 tot 25 jaar wisselt een kwart het ondergoed niet dagelijks en 10 procent trekt drie keer per week of minder een schone onderbroek aan. Mannen vormen met 78 procent de meerderheid van deze viezeriken die niet elke dag van ondergoed wisselen. Deze uitkomsten waren tegen de verwachtingen in: ‘Zeker op die leeftijd is het toch van belang om je persoonlijke hygiëne goed in ogenschouw te nemen, want je weet niet wat er op je afkomt op een dag,’ meent Bouk Swildens. Ook voor haar is het een raadsel waarom veel mannen niet de moeite nemen een schone onderbroek uit de kast te trekken.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen