Home Vermaak Emoji’s; een wereld van verschil

Emoji’s; een wereld van verschil

door Redactie

Taalonderzoekers Gretchen McCulloch en Ben Medlock deden onderzoek naar Emoji’s. Per land bleken grote verschillen te bestaan tussen het gebruik van de geelgekleurde lachebekjes. 

Emoji’s wereldwijd 
De flirterige Fransen versturen vier keer zoveel hartjes, in Portugal en Australië worden relatief vaak drugs-emoji’s, zoals de paddenstoel, de injectiespuit en sigaretten, verstuurd en Arabieren gebruiken vier keer zo vaak plaatjes van planten en bloemen. 

In conservatieve staten als Montana, North-Dakota en Wyomingin in de Verenigde Staten worden weer veel emoji’s gebruikt die verband hebben met transgenders en homoseksualiteit. De onderzoekers verklaren dit aan het feit dat het openlijk spreken over deze onderwerpen in deze staten gevoelig ligt.  

De smiley die huilt van het lachen wordt wereldwijd het meest gebruikt. Deze emoticon werd vorig jaar in Engeland zelfs uitgeroepen tot woord van het jaar

Nederland 
Als we het onderzoek moeten geloven zijn de Nederlanders een feestvierend volkje. Het confettikanon en het wijnglas zijn in ons land buitengewoon populair.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen