Home Vermaak Gerard Meijer steelt de show in promo-filmpje Open Access

Gerard Meijer steelt de show in promo-filmpje Open Access

door Redactie

De voorzitter van het College van Bestuur van de Radboud Universiteit, Gerard Meijer, schittert in een nieuw promotiefilmpje dat de Vereniging van Universiteiten (VSNU) maakte voor de Open Access Week.

Gerard Meijer nonchalant zittend op een op de leuning van een stoel, Gerard Meijer kalm lopend tussen boekenplanken richting de camera, Gerard Meijer tussen de hardstuderende studenten; het komt allemaal aan bod in het promotiefilmpje dat de VSNU maakte voor Open Access Week. En dat allemaal onder toezicht van een wervelende camera en met een hoopvol minimalistisch pianodeuntje op de achtergrond. Het enige wat nog mist, zijn lachende of juichende RU-medewerkers, anders zou je haast denken dat je naar een verkiezingsfilmpje van een politieke partij aan het kijken bent.

Maar even serieus: Gerard Meijer, we vinden het erg tof dat je je inzet voor het vrij toegankelijk maken van wetenschappelijke inzichten. 

Open Access is een academische beweging die er naar streeft publiek gefinancierd onderzoek voor iedereen gratis online toegankelijk te maken. De beweging wil hiervoor de financiële, juridische of technische barrières weghalen. Het is bekend dat Gerard Meijer hier een fervent voorstander van is. Op dit moment onderhandelt hij samen met Koen Becking (Tilburg University), Jaap Winter (Vrije universiteit Amsterdam) en de directeuren van de Nederlandse universiteitsbibliotheken met wetenschappelijke uitgevers over het dichterbij brengen van Open Access. 

Van 19 tot en met 25 oktober, in de week van de Open Access, worden over de hele wereld evenementen georganiseerd waar Open Access een rol speelt. Op maandag 19 oktober zal er een discussie over Open Access plaatsvinden op de Radboud Universiteit.  

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen