Home VermaakDe Graadmeter De Graadmeter: Dansmoves

De Graadmeter: Dansmoves

door Redactie

In het studentenleven zijn de mogelijkheden niet te overzien. Waar kun je het beste wildkamperen, wat is het hipste kapsel en hoe scoor je het snelst een bedpartner? In De Graadmeter onderzoekt ANS de opties. Deze keer: Dansmoves.

Tekst: Noor de Kort
Foto’s: redactie 

Dit artikel verscheen eerder in het vijfde nummer van ANS

discomoveslightsWat: Discomoves
Dansbaarheid: Op z’n Travolta’s
Ontvangst: Disco Fever
Score: 5/5

Op advies van paps en mams zit je meestal niet te wachten, maar als het om discodanstips gaat, ben je aan het juiste adres. Discodansen op het nummer Drank en Drugs is wat lastig, maar na het aanvragen Stayin’ Alive kan het boogien beginnen. Knoop het bovenste knoopje van je overhemd los en trek de broek goed hoog op. Met John Travolta in je achterhoofd maak je de welbekende Grease Lightning-bewegingen en om bij Travolta te blijven, mag de ultieme discomove uit Saturday Night Fever natuurlijk niet ontbreken. Na het doen van de Snorkel ben je helemaal de cool cat van de avond. In een groepsuitvoering valt deze dansstijl bovendien nog meer in de smaak. ‘Een en al feest’ luidt het oordeel van het publiek.

rupsgreenWat: De Rups 
Dansbaarheid: Halve hernia
Ontvangst: Verdwaald feestbeest
Score: 2/5

Deze beweging is uitermate geschikt als je het fistpumpen en stappen op de plaats zat bent en een het beest wilt uithangen op de dansvloer. Om lekker over de vloer te kunnen kronkelen, ga je allereerst op je buik op de grond liggen. Negeer de geur van bedorven bier. Terwijl de rups zich afzet met de handen, gaan de benen steeds omhoog en omlaag, waardoor je als het goed is vooruit gaat. ‘Een goede partystarter’ en ‘uitdagend’, zo typeert het publiek de Rups. In een stampvol café waar je zonder dat je het wilt het eerste beste tienermeisje schuurt, zal rupsen je echter niet in dank worden afgenomen. Minder leuk is bovendien dat je de volgende ochtend geen vlinder bent geworden, maar met smerige kleding en een halve hernia uit je cocon moet klimmen.

lintwormmetwormWat: De Lintworm
Dansbaarheid: Lekker los
Ontvangst: Lintje verdiend
Score: 4/5

Voor de motorisch zwakkeren onder ons is de Lintworm de ideale dansbeweging. Geen vast te houden ritme of moeilijk te combineren arm- en beenbewegingen; met de armen slap langs je lichaam en het hoofd naar achteren beweeg je er wild op los. Zoals een lintworm zich een weg door je darmen eet, baan jij je een weg door de kroeg. Neem een voorbeeld aan rapper Fresku, buig lekker door naar achter en schud je haren wild op en neer. Soepelheid is volgens de bezoekers van de kroeg belangrijk bij deze dansbeweging. Houterige lintwormen bestaan immers niet. Deze move is daarom zeer geschikt voor het einde van de avond, wanneer het lichaam door de alcohol lekker losjes is.

schoonmakenmeteffectWat: Huishoudelijke klusjes
Dansbaarheid: Niet sexy als ik dans
Ontvangst: Huismoe
Score: 1/5

Wil je jouw danscarrière met een schone lei beginnen? Schuif de barkrukken dan opzij en hou een grote schoonmaak. Met een biertje erbij kan een kind de was doen. Begin met het wassen van de ramen en vergeet vooral niet te zemen. Daarna is het tijd voor een goede stofzuigbeurt. Zorg dat je met de slang goed in alle hoeken en gaten komt. Voor een goede afsluiting pak je de boodschappenkar erbij die je lekker vollaadt. Als huismoeke of -pa maak je echter weinig indruk op het andere geslacht. Het opgeruimde gevoel wordt namelijk niet gedeeld door de andere bezoekers van de kroeg. ‘Saai’, ‘weinig lichaamsbeweging’ en ‘niet geschikt voor de dansvloer’ wordt er geoordeeld. Laat je innerlijke huismoeder dus maar achter het aanrecht.

robotlichtmetal
Wat:
De Robot
Dansbaarheid: Inhumaan
Ontvangst: Stalen blikken
Score: 3/5

Als de coördinatie van de ledematen nog niet is ontregeld door een teveel aan biertjes, kan je de Robot uitproberen. Houd de bewegingen klein en zorg steeds voor korte onderbrekingen. Met een druk op de knop beginnen de grijpers te bewegen en laat je ook je hoofd schokkerig naar voren vallen. Een robot heeft geen emoties, dus houd je gezicht in de plooi. Bij weinig oefening is de kans groot dat de machine vastloopt of dat de bewegingen te vloeiend worden, waardoor het publiek de mens achter het apparaat ontmaskert. Oefen daarom thuis voor de spiegel om de software up to date te houden. De Robot leent zich helaas niet voor iedere muziekprogrammering en soms kan het apparaat dus even op de slaapstand. Toeschouwers noemen het geheel ‘een beetje statisch’, wat wel lijkt te duiden op een goede uitvoering. Een error blijft dus gelukkig uit.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen