Home VermaakDe Graadmeter De Graadmeter: Alternatieve drankspellen

De Graadmeter: Alternatieve drankspellen

door Redactie

In De Graadmeter zijn de mogelijkheden niet te overzien. Waar kun je het beste wildkamperen, wat is het hipste kapsel en hoe scoor je het snelst een bedpartner? In De Graadmeter onderzoekt ANS de opties. Deze keer: Alternatieve drankspellen

Tekst: Pim ten Broeke en Wout Zerner
Foto’s: Redactie

SmurfWat: Smurfzuipen
Spelplezier: Helemaal naar de smurf
Kotsfactor: Smurfed up
Graadmeter: 1/5
Vroeger waren de smurfen ieders beste maatje. Om die mooie momenten te herbeleven, zoek je op YouTube naar de eerste de beste aflevering en plof je met andere smurfsympathisanten op de bank. Met een halflauw blik Schultenbräu in de hand start je vol goede moed het filmpje. Elke keer dat het woord ‘smurf’ voorbijkomt, wordt er een slok bier genomen. Na zeventien keer ‘smurf’ in de minuut durende intro, zinkt de moed bij iedereen al in de schoenen. Halverwege het filmpje is iedereen al behoorlijk smurfed up. Je ligt geregeld dubbel door de geniale smurfenhumor, maar dat zou ook kunnen liggen aan de vele slokken drank. Als gevolg van het eenzijdige vocabulaire van de vrolijke wezens, is het tempo van het drankspel moordend. Het spel loopt hierdoor nogal een blauwtje.

MariokartWat: Mario Kart
Spelplezier: Vrolijke wegmisbruikers
Kotsfactor: Flink van de ka(a)rt
Graadmeter: 5/5
Rijden met een borrel op is verboden, maar daar geven Mario en zijn vrienden niks om. Met een biertje in de ene hand en de Wii-controller in de ander, kies je een blitse bolide uit. De uitdaging is om een biertje op te drinken voordat de kart over de finish scheurt. Dit is geen kinderspel, want tegelijk sturen en drinken is voor de gemiddelde Italiaanse loodgieter niet weggelegd. Als een heer in het verkeer manoeuvreer je behendig over de gevarieerde circuits. Een aantal races en biertjes later kan je die hoffelijkheid echter vergeten, want je bent meer bezig met het vervloeken van Mario en zijn kompanen. Om het spel nog een extra dimensie te geven, kun je je op weg naar de stad Mario wanen door je vrienden te bestoken met bananenschillen en de gekidnapte schildpad van je huisgenoot.

ZeeslagWat: Zeeslag met zwaar geschut
Speelplezier: Spartelen met een volle maag
Kotsfactor: Zeeziek
Graadmeter: 2/5
Bij deze versie van Zeeslag breng je niet plastic boten, maar de shotglazen van de tegenstander tot zinken. Het drankspel is een perfect excuus om pizza’s te halen, want de doos fungeert prima als speelveld. Als het veld is getekend en de glaasjes zijn neergezet, kan het spel beginnen. Om de beurt gokken de kapiteins waar de boten van de ander staan. Bij een shot in de roos zinkt de boot en moet de eigenaar de bijbehorende drankjes achterover slaan. Doordat het gokken van de locaties willekeurig is, zijn er weinig vaarkunsten vereist. Zeeslag is daardoor niet uitdagend en het eten van de pizza is het hoogtepunt van het spel. Voor een leuke avond valt dit spel buiten de boot.

 

ZwerkbalWat: Zwerkbal bierpong
Speelplezier: Bevlogen tovenaars
Kotsfactor: Beuker in je maag
Graadmeter: 4/5
Bierpong is een magisch mooi drankspel, maar echte baltovenaars wagen zich aan een potje Zwerkbal bierpong. Voor dit spel is een speciale set nodig, die je kunt laten invliegen voor 40 dollar. Een noodlijdende student knutselt natuurlijk zelf wat in elkaar. Binnen tien minuten staat er iets afzichtelijks, maar functioneels op tafel. De bal moet, net als bij bierpong, in de bekers komen. Deze moet echter ook door een van de drie ringen in het midden van het veld worden gegooid. De ringen in het midden maken het spel lastiger, maar zorgen daarmee voor uitdaging en meer fanatisme onder de spelers. Stap echter niet te laat van je bezem af, want anders is de kater de volgende ochtend allesbehalve magisch.

Penalty schietenWat: Bierpenalty’s nemen
Speelplezier: Mist zijn doel
Kotsfactor: Minimaal aan-geschoten
Graadmeter: 1/5
Met een biertje op ziet een potje voetbal er doodsimpel uit. Met wat vrienden ga je daarom een plaatselijk voetbalveldje terroriseren. Na de lokale hangjongeren te hebben verjaagd, trek je de blikjes open en wordt de bal op de penaltystip gelegd. Elke keer als iemand een penalty mist, moet diegene drinken en keepen; bij een voltreffer drinkt de doelman. Het tempo van het spel ligt laag omdat de biertjes telkens veilig moeten worden gesteld voor de schoten van je motorisch incapabele collega-voetballers. Hierdoor is een zinderende penaltyreeks ver te zoeken en is er geen bal aan. Ver voor de blessuretijd ga je er maar bij zitten en sla je de rest van het bier snel achterover. De drank kun je beter bewaren voor de derde helft, want als drankspel schiet dit zijn doel voorbij.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen