Home VermaakDe Graadmeter De Graadmeter: Gezelsschapsactiviteiten in je eentje

De Graadmeter: Gezelsschapsactiviteiten in je eentje

door Redactie

In De Graadmeter zijn de mogelijkheden niet te overzien. Waar kun je het beste wildkamperen, wat is het hipste kapsel en hoe scoor je het snelst een bedpartner? In De Graadmeter onderzoekt ANS de opties. Deze keer: Gezelsschapsactiviteiten in je eentje.

Tekst: Redactie

Dit artikel verscheen eerder in de derde editie van ANS 2019-2020

 

Wat: Monotoon-y
Moeite: Ton Hendriks-complex
Resultaat: #BOOS
Cijfer: 2/5

Als arme student wil je weten hoe het is om vastgoedmagnaat te zijn. Voor nu is dat via Monopoly het best haalbaar. Genietend zit je in je stoel terwijl de andere speelstukken op jouw huisjes landen. Nu gaat de huur eens een keer niet naar de SSH&, maar naar jou. De één staat nog dieper in het rood dan jij met je studieschuld en de ander blijft maar in de gevangenis hangen. Even lach je, tot je in de spiegel kijkt. Niemand minder dan de Nijmeegse huisjesmelker Ton Hendriks kijkt jou grijnzend terug aan. Je schrikt. Hoe had het zover kunnen komen? Waar blijft Tim Hofman om jou eens goed wakker te schudden? Je geeft jezelf een harde klap op je kaak. Zo, die heb je verdiend.

Wat: Wonder Woman
Moeite: You Can Do It
Resultaat: Me, Myself & I
Cijfer: 4/5

Als sterke en onafhankelijke vrouw heb je vanzelfsprekend geen anderen nodig voor een gezellige avond, dus besluit je alleen naar de film te gaan. Met opgeheven hoofd loop je de zaal binnen, tot je alle koppeltjes en vriendengroepen ziet die popcorn met elkaar delen. Na even aarzelen herpak je jezelf. Die enorme bak lekkers kan je toch net zo goed zelf opeten? Het licht dimt en de film begint. Wanneer de spanning stijgt, vergeet je de hele feministische insteek van de avond. Je zoekt de hand van degene naast je, maar die is er niet. Om de angst te drukken houd je je eigen hand maar vast. Als de lichten weer aangaan, sta je zelfverzekerd op: je hebt nog nooit een film zo goed begrepen.

Wat: Theetje in je eentje
Moeite: Treurige theeleut
Resultaat: Verbrande vingertoppen
Cijfer 1/5

In het midden van alle kerststress blijkt tot overmaat van ramp dat je vriendin jullie thee-afspraak helemaal is vergeten. Mokkend bestel je een kopje muntthee. Je gaat het potverdorie wel gezellig hebben, desnoods in je uppie. Je bent al vrij snel klaar met jezelf bijpraten over je oh zo sociale leventje. De serveerster komt aangelopen en zet je thee op de verder lege tafel voor je. ‘Pas op, die is heet!’, waarschuwt ze nog. Met je hoofd bij je denkbeeldige afspraak pak je de mok gauw vast, blij dat je iets om handen hebt. Al je vingertoppen verbranden tegelijk en je laat het kopje met oorverdovend geluid op de grond vallen. Potvolkoffie, nu ziet iedereen jou natuurlijk moederziel alleen zitten. Lekker begin van de ‘gezellige’ feestdagen.

Wat: Van toeters noch blazen
Moeite: Say yes to the jazz
Resultaat: Experimentele hoofdpijn
Cijfer: 3/5

Tussen de tentamens door is een jazzfestival georganiseerd in Nijmegen. Nu zijn jij en je vrienden hard aan het leren, maar voor wat funky jazz wil je natuurlijk wel een uitzondering maken. Met swingende heupjes huppel je naar het evenement waar een band van mannen met uitbundige baarden klaarstaat. Het festivalonderdeel is in de stadsbieb georganiseerd, dus tref je ook een grote groep geërgerde studenten aan. Zij zijn wel aan het blokken en stoppen hun AirPods nog dieper in hun oren. De vrolijkheid in je kop maakt gauw plaats voor hoofdpijn. Het jazzconcert is namelijk gebaseerd op vogelgezang en experimentele klankencomposities zijn geen uitzondering. De zaal slaakt een zucht bij de lange solo die de opper-jazzman speelt op zijn baritonsax. Ondanks de verworven migraine, heb je wel even geswingd.

Wat: Wijnen! Wijnen! Wijnen!
Moeite: Wat goeeeeeeeed!
Resultaat: Beginnende verslaving
Cijfer: 5/5

Na de tentamenweek is het hard nodig om alle stress weg te drinken. Je bent absoluut niet in de bui om te socializen, dus heb je je teruggetrokken in je kamer. Je besluit het op één wijntje te houden, want het nieuwe blok begint alweer na het weekend. Zonder deskundig advies van anderen doe je een gewaagde gok en koop je ‘Franse rode wijn, fruitig (huismerk)’. Je ploft vermoeid op de half-doorgezakte bank, zet een rustige afspeellijst aan en schenkt het glas wijn in voor jezelf. Terwijl je een slok neemt, waan je je in een heus chateau en begin je te ontspannen. De tentamenstress vloeit bij iedere slok verder weg en je besluit er toch nog één in te schenken.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen