Home VermaakDe Graadmeter De Graadmeter: Huisgemaakte magnetronsnacks

De Graadmeter: Huisgemaakte magnetronsnacks

door Redactie

In De Graadmeter zijn de mogelijkheden niet te overzien. Waar kun je het beste wildkamperen, wat is het hipste kapsel en hoe scoor je het snelst een bedpartner? In De Graadmeter onderzoekt ANS de opties. Deze keer: Zelfgemaakte magnetronsnacks

Tekst: Tim Hebbink en Bas van Woerkum
Foto’s: Bas van Woerkum

 Dit artikel verscheen eerder in het tweede nummer van ANS 

OmeletUitEenBekerWat: Omelet met ham
Smaak: Ver te zoeken
Bereidingstijd: 1,5 minuut
Score: 2/5

Dit gerecht is een eitje. Ben je te lui om te zwoegen voor een omelet, dan kun je drie eieren in een mok opkloppen en de microgolven het werk laten doen. Voor de smaak kan er een plakje ham of wat paprika bij. Na anderhalve minuut is je mok gevuld met een gele substantie, die veel wegheeft van een misvormde, opgeblazen spons.

De omelet ziet er eetbaar uit, maar daarmee is ook alles wel gezegd. Bij de eerste hap vermindert je enthousiasme door de smerig luchtige structuur en chemische smaak. Wanneer je voor de tweede keer een stuk ei uitlepelt, weet je het zeker: je wilt geen omelet uit een beker.

 

smartiekoekjeWat: Smartiekoekje
Smaak: Zoals mama ze maakt
Bereidingstijd: 4 minuten
Score: 3/5

Als je een halfuur moet wachten tot je koekjes in de oven gebakken zijn, is je koffie allang koud. Deze smartiehap is andere koek. Met dit recept bakken niet alleen huisvrouwen, maar ook studenten in hun geliefde magnetron. Het neemt namelijk weinig tijd in beslag en afwas heb je nauwelijks.

De benodigdheden zijn een ei, meel, smarties, suiker en boter, die allemaal in dezelfde mok gaan. Vervolgens gaat het mengsel twee minuten in de magnetron. Het met chocolade gevulde hoopje deeg dat uit de mok tevoorschijn komt, zou bij de banketbakker niet in de etalage worden gezet. Het ziet er rommelig uit en de smarties hebben hun kleur verloren. Beoordeel een boek echter nooit op zijn kaft, want dit hapje gaat erin als zoete koek.

 

MagnetronchipsWat: Chips
Smaak: 
Net echt
Bereidingstijd:
 20 minuten
Score: 
4/5

Stokbroodje-kruidenboterchips en chips met fajitasmaak: in de supermarkt is de keuze enorm. Mocht je toch nog smaken missen, dan kun je zelf chips maken in de magnetron. Je snijdt eerst een aardappel in dunne plakken en trekt vervolgens willekeurige kruiden uit je rek. Strooi die eroverheen en stop het gerecht vijftien minuten in de magnetron.

Ondanks dat de bereiding weinig energie kost, is het wachten wel vermoeiend. Verrassend genoeg wordt het niet de slappe hap die je verwacht. De met straling bewerkte aardappelschijfjes zijn knapperig en sterk van smaak. Bij grote honger kun je echter beter een XXL-voordeelzak chips kopen, want voordat je genoeg hebt voor een volle bak, is de avond alweer voorbij.

 

MacEnCheeseWat: Mac and cheese
Smaak: Rubber in kaasfondue
Bereidingstijd: 10 minuten
Score: 2/5

Een rubberen substantie met kaassmaak; daar is eigenlijk alles wel mee gezegd. Om dit gerecht te maken stop je een handvol macaroni in een kom gevuld met water en zet je deze twee minuten in de magnetron. Roer een keer door en herhaal dit twee keer. Strooi er nog wat kaas over en zet de kom terug totdat de kaas is gesmolten. Het resultaat is verspilde tijd, macaroni en kaas.

De kleverige, met kaas versmolten bal tarwe die uit de magnetron tevoorschijn komt zou je nog niet aan een dikke Amerikaan voorschotelen. Heb je honger, is de winkel dicht en heb je macaroni en kaas in huis, laat de macaroni dan liggen en maak gewoon een tosti. Zelfs uit de magnetron smaakt die nog beter dan dit gerecht.

 

SchuimpjesWat: Schuimpjes
Smaak: Opgeblazen suikerklont
Bereidingstijd: 4 minuten
Score: 1/5

Tijdens het studeren is het belangrijk om je bloedsuikerspiegel op pijl te houden. Magnetronschuimpjes zorgen daarvoor. Strooi een bus poedersuiker leeg en kneed de inhoud samen met het eiwit van één ei tot een enorme pingpongbal. Om te zorgen dat de schuimpjes ook in je mond passen, maak je er kleine bolletjes van, die je vervolgens een minuut in de magnetron zet. Na even afkoelen begint het al ergens op te lijken, maar het schuim loopt je niet bepaald in de mond.

Van deze misvormde, brossige suikerbommen krijg je er niet meer dan één achter je kiezen. Als je echt suiker tekort komt, doe dan vooral geen moeite en sla gewoon die bus poedersuiker achterover.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen