Home VermaakDe Graadmeter De Graadmeter: Schaften na college

De Graadmeter: Schaften na college

door Redactie

In De Graadmeter zijn de mogelijkheden niet te overzien. Waar kun je het beste wildkamperen, wat is het hipste kapsel en hoe scoor je het snelst een bedpartner? In De Graadmeter onderzoekt ANS de opties. Deze keer: Schaften na college

Tekst en foto’s: Chiel Nijhuis
Illustraties: Joost Dekkers

Dit artikel verscheen eerder in de vijfde editie van ANS.

Gerecht kleinWaar: Het Gerecht
Wat: Kipfilet met met kerriesaus (5,-)
Voldoening: Gerecht blijft in gebreke
Graadmeter: 2/5

Als je de marmeren balzaal van het Grotiusgebouw binnenstapt verwacht je dat in Het Gerecht niets minder dan chateaubriand met bearnaisesaus op het menu staat. Helaas moet de fine fleur van de Nijmeegse studenten het stellen met opgebakken kipfilet, geserveerd in een flinke plas stroperige kerriesaus. Dat de aardappelen in de oven zijn klaargemaakt, zoals op het menu monter wordt verkondigd, is een kille leugen: De piepers druipen van het vet. Deze maaltijd had je ook zelf kunnen bereiden, maar dan stukken beter. De kipfilet is daarentegen een pluspuntje. Eenmaal ontdaan van de weeïge kerriesaus is de opgebakken kip goed naar binnen te werken. Deze hap is het geld zeker niet waard. I’LL SEE YOU IN COURT!

Subway kleinWaar: De Subway
Wat: Sandwich met beef (3,85)
Voldoening: Geen
Graadmeter: 1/5

Zin in een snelle hap? Dan zou je bij de Subway aan het juiste adres moeten zijn. Helaas is het pluis dat je ’s ochtends uit je navel haalt voedzamer. Aan het halfwarme broodje met slappe sla en uitgedroogd vlees zit nauwelijks smaak. Het hondenvoer dat bij de Subway voor beef doorgaat, is amper geschikt voor menselijke consumptie. Een flinke hoeveelheid saus is dus noodzakelijk om dit gedrocht enigszins door je strot te krijgen. Gelukkig is het broodje na drie happen weg. Dat je bij de Subway nul waar voor je geld krijgt, is even slikken, maar het was te verwachten dat een restaurant in een tankstation niet veel voorstelt. Deze schrale maaltijd voldoet in zijn geheel niet; midden in de nacht sta je weer een omelet te bakken.

UMC kleinWaar: Restaurant RadboudUMC
Wat: Andijviestamppot met worst (3,80)
Voldoening: Zeker niet misselijk
Graadmeter: 4/5

De naam van het restaurant in gebouw A van het UMC blinkt niet uit in creativiteit, maar dat is snel vergeven als je ziet waar de koks toe in staat zijn. Op de kwak stamppot die ze hier voor een scherpe prijs aanbieden, valt namelijk weinig aan te merken. Tja, in de stamppot zit meer aardappel dan andijvie, maar gezien de prijs kun je dit het restaurant niet aanrekenen. Het geheel is ook wat flauw van smaak, maar dat in een ziekenhuis natriumarm wordt gekookt ligt voor de hand. Gelukkig kun je de maaltijd zelf op smaak brengen met wat tafelzout. Mocht de Hollandse kost je toch tegenvallen, dan maakt de rookworst veel goed; deze is sappig en verrassend vol van smaak. Zelfs als deze stamppot rectaal bij je wordt ingebracht, is het genieten.

Fest kleinWaar: De Fest
Wat: Dönerschotel met patat (€ 5,-)
Voldoening: Vet lekker
Graadmeter: 4/5

Als je diabetes of een andere een aan vetzucht gerelateerde aandoening niet schuwt, zit je goed bij De Fest. Voor niet meer dan vijf euro wordt er in een razendsnel tempo een portie döner met patat op je bord geknald, waar je nog dagen op kan teren. Het personeel is dan ook nog zo vriendelijk om de maaltijd bij je op tafel te zetten. Veel meer heeft de snackbar niet om het lijf, maar voor een dönertent is De Fest uitstekend. De patat is goed doorbakken en de döner prima op smaak gebracht. Voor de aanstellers die geen dag zonder groente kunnen, wordt deze caloriebom gecomplementeerd met een simpele, maar verse salade. Ben je op zoek naar een stevige bodem om een nacht door te halen in de kroeg, dan is De Fest een uitkomst.

Nasi kleinWaar: De Refter
Wat: Vegetarische nasi (€ 4,75)
Voldoening: Oosters orgasme
Graadmeter: 4/5

De vegetarische nasi is een van de betere gerechten die De Refter aanbiedt. De meeste mensen staan in de rij voor een laffe hamburger, dus je hebt de maaltijd snel op het bord liggen. De losers in de andere rij weten echter niet wat ze missen, want voor een redelijke prijs krijg je een flinke portie mooie droge rijst die op de juiste manier is gekruid. De bijgerechten die bestaan uit boontjes met taugé en iets dat op zuurkool lijkt inclusief de verplichte pindasaus, zijn erg smakelijk. Over de saté gemaakt van vleesvervanger valt ook nauwelijks te klagen, behalve dat je er maar één krijgt. Voor een maaltijd van bijna 5 euro mag je toch meer saté verwachten. Al met al is deze nasi prima te nassen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen