Home VermaakDe Graadmeter De Graadmeter: Slaapplek zonder kamer

De Graadmeter: Slaapplek zonder kamer

door Redactie

In De Graadmeter zijn de mogelijkheden niet te overzien. Waar kun je het beste wildkamperen, wat is het hipste kapsel en hoe scoor je het snelst een bedpartner? In De Graadmeter onderzoekt ANS de opties. Deze keer: Slaapplek zonder kamer.

Tekst en foto’s: Aaricia Kayzer en Wout Zerner

Dit artikel verscheen eerder in de eerste editie van ANS.

Wat: Couchsurfingwout bank 350
Moeite: Gespreid bedje
Nasleep: Fris en fruitig
Cijfer: 5/5

‘Niet met vreemde mensen meegaan’, knoopten je ouders je als kind in de oren. Nu je het juk van je opvoeders hebt afgegooid, is het tijd om precies dat te doen. Via een site voor couchsurfers leg je contact met de gastheer. Met een brok in de keel klop je aan, maar je zorgen blijken voor niks. Onder het genot van een biertje komt het gesprek al snel op gang. Je tijdelijke huisbaas heeft een royale bank voor je uitgestald. Wanneer je de dag erna vredig ontwaakt, staat er zelfs een ontbijtje voor je klaar, inclusief fruitsalade. Het advies van je ouders galmt nog na in je hoofd, maar zij hebben anders nooit zo’n lekker ontbijtje voor je klaargezet.

Wat: Nachtje doorhalenNachtje doorhalen 350
Moeite: Prikkels zoeken
Nasleep: Gestorven
Resultaat: 1/5

Als het enige vooruitzicht op een slaapplek de stenen onder de Waalbrug is, kies je ervoor om een nacht de ogen open te houden. Je vrienden zijn minder enthousiast over dit plan. Je trakteert je metgezellen op het ene na het andere biertje, maar het mag niet baten. Dronken en alleen strompel je van het ene naar het andere etablissement, totdat zelfs in de laatste kroeg de lichten aangaan. Je belandt op straat met als enige gezelschap een paar lallende vreemden en een politiebus. Om je vermoeide voeten wat rust te geven, plof je neer op een bankje. Terwijl de zon opkomt, kost het steeds meer moeite om je ogen open te houden. De aanhouder wint niet altijd.

Wat: Kamperenwout camping 350
Moeite: Natuurlijke vaardigheden
Nasleep: Afgemat
Cijfer: 3/5

Na een geslaagde avond in de Molenstraat zweet je tijdens de lange fietstocht naar vakantiepark De Oude Molen alvast alle alcohol uit het bloed. Eenmaal aangekomen biedt de serene Groesbeekse natuur hoop op een uitgerust lichaam en een gezonde geest. Tussen de glooiende heuvels en de wijngaarden leef je als een god in Groesbeek. Voor een nachtje in dit idyllische resort betaal je minder dan voor de gemiddelde studentenkamer. Nadeel is het gebrek aan comfort: alleen al van het kijken naar het aftandse matje krijg je spontaan een hernia. Als je dan ook nog eens wakker wordt gehouden door een orkest van brulkikkers vervloek je je eigen lot. Gelukkig stap je door de kwetterende vogeltjes toch met het goede been uit je tent.

Wat: Crashen in de autoautostoel 350
Moeite: Shotgun
Nasleep: Lichte nachtrust
Resultaat: 2/5

Nadat je weer eens een belachelijke hoeveelheid alcohol weg hebt getankt, is het onverstandig om nog achter het stuur te kruipen. Gelukkig kan het blikken voertuig ook dienen als geïmproviseerd motel. Na een tijdje tobben over de beste slaapplek (achterbank, achterbak of stoel?) zwiep je in een ferme beweging de bijrijderstoel naar achter. Helaas. Hoe zacht de stoel ook is en hoe dronken je ook bent, geen enkele verdoving biedt bescherming tegen het licht van de lantaarnpalen dat genadeloos door de ruiten schijnt. Gelukkig val je door de vermoeidheid uiteindelijk toch in slaap en kan je genieten van een korte nachtrust. Het is beter dan niets, maar misschien moet je de volgende keer toch een rem op je alcoholgebruik zetten.

Wat: Scorenwout kroeg 350
Moeite: Stoute schoenen
Nasleep: Eenzamer dan ooit tevoren
Cijfer: 1/5

Vanavond hoop je door middel van een onenightstand aan een slaapplek te komen. Met elk drankje groeit je zelfvertrouwen, waardoor je na middernacht als een ware Casanova op potentiële bedpartners afstapt. Vanwege de hoge urgentie gooi je al je charmes in de strijd, maar het heeft weinig effect. Je zelfvertrouwen krijgt een deuk en de kans op een slaapplek wordt met de minuut kleiner. Bovendien voelt het toch niet helemaal goed om je lichaam te verkopen voor een goede nachtrust. Of misbruik je juist andere mensen voor je eigen gewin? Langzaam vervagen je morele grenzen. Met een licht schuldgevoel besluit je mensen niet meer te storen in hun personal space, ook al is er daardoor geen plekje meer voor jou. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen