Home VermaakDe Graadmeter De Graadmeter: Zombie-apocalyps

De Graadmeter: Zombie-apocalyps

door Redactie

In het studentenleven zijn de mogelijkheden niet te overzien. Waar kun je het beste wildkamperen, wat is het hipste kapsel en hoe scoor je het snelst een bedpartner? In De Graadmeter onderzoekt ANS de opties. Deze keer: Voorbereiden op een zombie-apocalyps.

Tekst: Mae Boevink en Vera Crienen
Foto’s: Ted van Aanholt, Sven Nijhof en redactie

Dit artikel verscheen eerder in het zevende nummer van ANS

schietengraadmeterWat: Schieten
Benodigdheden: Geweer en hand-oog-coördinatie
Resultaat: Schot in de roos
Graadmeter: 5/5

Zoals in elke zombiefilm te zien is, zijn schietvaardigheden essentieel om de zombie apocalyps te overleven. Om headshots te oefenen, breng je de dichtstbijzijnde schietbaan een bezoek om daar wat schoten te lossen. Dit gaat verrassend goed; als volleerd cowboy en vol zelfvertrouwen jaag je de ene na de andere kogel in de roos. Je dacht een pacifist in hart en nieren te zijn, maar met een geweer in de hand is die overtuiging ver te zoeken. Bovendien heb je normaal het concentratievermogen van een goudvis, maar tijdens het schieten heb je hier geen last van. De tijd vliegt en al snel wordt duidelijk dat je zombiejager had moeten worden.

camouflerenWat: Camoufleren
Benodigdheden: Schmink en een bosje
Resultaat: Kramp in je kuiten
Graadmeter: 2/5

Wanneer je te schijterig bent om het gevecht met een horde hongerige zombies aan te gaan is verstoppen een optie. Deze tactiek is eigenlijk voor mietjes, maar kan effectief zijn als je het goed aanpakt. Smeer jezelf vol met alles wat groen en bruin afgeeft, trek wat aardetinten kleren uit de kast en zoek een mooi bosje uit. Opgaan in de omgeving is makkelijk tussen de struiken en de eerste paar minuten ben je één met moeder aarde. Om te ontsnappen aan de zombies moet je echter langer dan een kwartier stil kunnen zitten. Dit lijkt een eitje, maar de kuiten beginnen al snel te protesteren door de ongemakkelijke hurkpositie. Bovendien krijg je het gevoel dat er elk moment een levende dode uit de nabijgelegen hortensia kan springen.

IMG 2040Wat: Leven zonder elektriciteit
Benodigdheden: Kaarsen en een goed boek
Resultaat: Een koude douche
Graadmeter: 2/5

Tijdens een zombie-apocalyps is de kans groot dat de stroom uitvalt omdat de zombies de bedrading slopen. Om erachter te komen hoe je hiermee omgaat, sluit je de elektriciteit af. Met een voorraad waxinelichtjes begin je vol goede moed aan het leven zonder stroom. ‘s Ochtends loop je echter al tegen het eerste probleem aan: de dag beginnen met een lekkere douche is geen optie zonder warm water. Onderzoek doen naar zombies is lastig, want zonder televisie is The Walking Dead kijken geen mogelijkheid. Om te overleven zonder stroom moet je comfort opofferen. Aan de andere kant kom je eindelijk toe aan dat ene boek dat je altijd al wilde lezen. Met al die kaarsjes wordt je studentenkamer bovendien een stuk sfeervoller.

IMG 2050Wat: Leven op blikvoer
Benodigdheden: Een sterke maag
Resultaat: Vitaminetekort
Graadmeter: 1/5

Wanneer de zombies aanvallen, is het niet mogelijk om de dagelijkse portie groente en fruit bij de supermarkt te halen. Deze wordt namelijk meteen geplunderd door zombies. Om verhongering te voorkomen, is een flinke voorraad lang houdbaar eten belangrijk. Koken gaat makkelijk, want het blikvoer hoeft alleen maar opgewarmd te worden. Je probeert zoveel mogelijk variatie aan te brengen uit angst voor een vitaminetekort; knakworsten met perziken uit een potje is echter geen smakelijke combinatie. Je snakt naar een knapperig blaadje sla en fruit zonder toegevoegde E-nummers. Na een paar dagen ziet zelfs de quinoasalade van je veganistische huisgenoot er aantrekkelijk uit. Om te overleven op lang houdbaar eten, moet je beschikken over een sterke maag en mishandelde smaakpapillen kunnen negeren.

survivalWat: Survivallen
Benodigdheden: Apenstreken
Resultaat: Klimdrang
Graadmeter: 4 /5

Denk je een betere conditie te hebben dan de zombies? In dat geval kun je ze voorblijven door te klimmen en klauteren. Iedereen weet dat de strompelende herseneters niet kunnen klimmen, dus op grote hoogte is er een betere overlevingskans. Zoek de lokale survivalvereniging op en test je klimcapaciteiten. De hindernissen die je moet trotseren zien er intimiderend uit maar het apenkooien op de basisschool blijkt opeens van pas te komen. Je klautert met gemak een net in. Je moet fit zijn om de zombies op afstand te kunnen houden. Survivallen is een prima training om sterk en vitaal te worden. Hoewel blauwe plekken en schaafwonden onvermijdelijk zijn neem je deze maar voor lief. Bont en blauw zijn is beter dan opgegeten worden door de zombies.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen