Home Vermaak Grootste fietsconferentie ter wereld komt naar Nijmegen-Arnhem

Grootste fietsconferentie ter wereld komt naar Nijmegen-Arnhem

door Redactie

Gisteren is bekend geworden dat Velo-city, de grootste fietsconferentie ter wereld, naar Nijmegen en Arnhem komt.  

Velo-city
Velo-city is een conferentie die als doel heeft ‘structurele wereldwijde spreiding van kennis over fietsen en fietsgebruik te garanderen en te stimuleren’. Van 13 tot en met 16 juni 2017 zullen tussen de 1.500 en 1.750 deelnemers uit 80 landen dit congres met de bijbehorende Expo bijwonen. 

Ultieme vrijheid 
Arnhem en Nijmegen hebben voor ‘the Freedom of Cycling’ gekozen als thema voor het congres. Deze vrijheid verwijst terug naar het oorlogsverleden van de steden. Fietsen is volgens de gemeenten ‘de ultieme manier om je zonder restricties, in vrijheid, te kunnen verplaatsen.’ Wauw. Jammer genoeg beseffen maar weinig studenten dit wanneer zij door de regen naar de universiteit fietsen. 

Internationaal op de kaart zetten
Het congres moet de regio Nijmegen-Arnhem internationaal op de kaart zetten. De gemeenten zijn er blijkbaar van overtuigd dat Nederlanders niet de enige mensen zijn die fietsen. Het is niet de eerste keer dat de Gelderse steden de fiets inzetten om zich internationaal te profileren. Aanstaande mei doet de Giro d’Italia zowel Arnhem als Nijmegen aan als start- en finishplaatsen.

Nijmegen als fietsstad; het is een van de vele wanhopige pogingen van de gemeente om zich te profileren. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen