Home Vermaak Het lekkerste bakje koffie gewoon in Nijmegen

Het lekkerste bakje koffie gewoon in Nijmegen

door Redactie

Nijmeegs café De Blonde Pater is door horecavakblad Misset Horeca uitgeroepen tot beste koffie serverende horecabedrijf. Wat maakt hun koffie zo goed?

Kleine brander
Eigenaresse Nicky Maas is erg blij met de eerste plek op de top 100-lijst van Misset Horeca. ‘Er zijn ontzettend veel positieve reacties gekomen vandaag. De telefoon staat op roodgloeiend’. In eerdere jaren stond De Blonde Pater ook al hoog in dezelfde ranglijst. Twee keer zijn ze op 15 geëindigd en vorig jaar zelfs als 10e. Hoe zijn ze nu zo snel naar nummer 1 geklommen? ‘We zijn voortdurend bezig met onze koffie te verbeteren’ zegt Maas. ‘We hebben bijvoorbeeld een kleinere brander aangeschaft waardoor we vaker koffie kunnen branden. Dit zorgt ervoor dat deze verser en lekkerder wordt’.

Jarenlange ervaring
De Barista’s van De Blonde Pater hebben jarenlange ervaring. Ook nieuwe werknemers moeten eerst een heel trainingstraject doorlopen voordat ze verantwoordelijk worden voor de koffie die op tafel komt. ‘Ze leren in de praktijk van de meer ervaren barista’s.’ De Barista die de koffie voor de Misset jury gezet heeft is op dit moment helaas op vakantie. ‘Maar als ze volgende week terug komt zal ze zeker in het zonnetje worden gezet’.

De Blonde Pater staat bekend om zijn cappuccino. Maas houdt zelf echter het meest van de espresso. ‘Maar een gewoon bakje filterkoffie vind ik ook heerlijk hoor.’

Of de Blonde Pater terecht op de eerste plek staat, valt te betwisten. De koffie van het ANS-kantoor is namelijk niet door Misset Horeca getest.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen