Home VermaakDe Hooiberg Kroegbaas doet om vier uur gordijnen naar beneden en stuurt gasten naar huis – De Hooiberg

Kroegbaas doet om vier uur gordijnen naar beneden en stuurt gasten naar huis – De Hooiberg

door Redactie

Scherper dan De Speld en ook makkelijker te vinden: De Hooiberg. De nieuwsrubriek waar je zo doorheen prikt. Deze keer: Kroegbaas doet om vier uur gordijnen naar beneden en stuurt gasten naar huis.


Vannacht gingen om vier uur ’s de gordijnen naar beneden bij café De Maas. Kroegbaas Erik Flierefluiter vond het tegen die tijd wel welletjes geweest en stuurde alle aanwezigen daadkrachtig de deur uit. De weggestuurde gasten laten weten meer solidariteit van Flierefluiter te hebben verwacht.

De kroeg in de Wiekenstraat zat volledig vol toen Flierefluiter het besluit nam. ‘Toch zat iedereen keurig op anderhalve meter afstand van elkaar en was het best gezellig. Ik was gewoon erg moe en moest de volgende ochtend vroeg op om op tijd bij mijn yogales te zijn’, vertelt de uitbater. Daarom besloot hij om vier uur stipt de gordijnen naar beneden te doen. ‘In mijn ogen is het compleet normaal om je gordijnen te sluiten als je naar bed wil gaan’, aldus Flierefluiter. De kroegbaas vroeg zijn gasten vervolgens één voor één, om zo de coronaregels niet te schenden, De Maas te verlaten en deed de deur op slot.

‘Deze asociale actie zag ik echt niet aankomen’, vertelt Rubert Solo, één van de weggestuurde gasten van gisterenavond. ‘Hiermee geeft hij geen enkele blijk van compassie voor zijn medemens. Het was daar gewoon reuzegezellig: we hadden wel tot het ochtendgloren op onze barkruk kunnen zitten.’ Volgens Solo is Flierefluiter een ‘egocentrische zak’ die ‘zijn yogales boven alles stelt’. ‘Wij zijn na het sluiten van de kroeg met z’n allen naar het Waalstrand gegaan, waar helemaal geen onderlinge afstand werd gehouden.’ Solo stelt dat de kans daardoor redelijk groot is dat er daar coronabesmettingen hebben plaatsgevonden. ‘Die mogen dan allemaal op het conto van Flierefluiter worden geschreven. Wat is hij toch een ontzettende lul.’

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter