Home Vermaak Kennis of kletspraat: dag 1

Kennis of kletspraat: dag 1

door Redactie

Nijmeegse delicatessen, de rector magnificus van de Radboud Universiteit en de infrastructuur in de studentenstad. Hebben de aankomende studenten hun kennis over Nijmegen en de RU op peil of moeten ze nog wat vaker Wikipedia bezoeken? Tijdens de introductieweek legt ANS iedere dag een aantal vragen voor aan een introgroepje over hun toekomstige woon- en studieplaats, Nijmegen.

Voor Café Lenthe zit een introgroep van Biologie een beetje stilletjes te wachten op hun eten dat ze door het herendispuut Boeland krijgen voorgeschoteld. Aangezien de hamburgers nog niet op de barbecue zijn gegooid, heeft de grote Biologiefamilie tijd om hun kennis te testen. Nadat de consumptiebonnen door een ijverige moeder zijn uitgedeeld, is de groep klaar om de vragen te beantwoorden.

1. Op welke dag wordt er geen vlees geserveerd in de Refter?
Hier hoeven de mentorouders van de groep niet lang over na te denken. ‘Maandag!’ roepen ze luidkeels, waarbij een moeder toevoegt dat ze dit een afschuwelijke maatregel vindt. ‘Op alle andere dagen heb je twee vleesgerechten en een vegetarisch gerecht. Waarom zijn er op maandag dan alleen maar vegetarische gerechten en serveren ze niet een vleesmaaltijd ernaast?’, merkt ze verontwaardigd op. Zij staat in ieder geval niet op maandagavond in de rij voor een groenteburger.

2. Wat is de slogan van de Radboud Universiteit?
De kindjes en ouders breken hun hoofd over deze vraag. Druk overleggen ze met elkaar en denken hardop aan de Latijnse wapenspreuk van de RU: In dei nomine feliciter. De slogan van de universiteit is net even iets anders: ‘Change Perspective’. Bij het horen van het goede antwoord klinkt een luid ‘ohja’, maar het levert de groep geen punt op.

3. Welke kroeg in Nijmegen staat bekend om haar metermaandag?
De mentorouders geven het goede voorbeeld aan hun kinderen. Nadat het kroost eerst twijfelt, nemen de ouders het voortouw en geven ‘De Fuik’ als antwoord. Het tweede punt is binnen.

4. Hoe wordt een frikandel met mayonaise en discodip ook wel genoemd?
‘Discodel!!’, roepen de papa’s en mama’s in koor. De kleurrijke vleesrol is bekend onder de oudere studenten, omdat de snack door drie Biologiestudenten is bedacht. Hopelijk nemen de ouders hun kinderen gauw mee naar Cafetaria Keizer Karelplein om de innovatieve Nijmeegse vette hap te laten proeven. 

5. Frank Boeijen is in zijn lied ‘Kronenburg Park’ op zoek naar geluk in het gelijknamige park. Wat zocht hij daar precies?
‘Kunnen jullie een stukje zingen?’, vragen de kinderen om op weg te worden geholpen. Terwijl de groep het lied neuriet, steekt een van de intropapa’s ietwat twijfelend zijn vinger op. ‘Ik denk dat ik het wel weet. Ging hij daar niet naar een prostituee?’ Deze omschrijving van Boeijens gelukswens is wel juist. ‘Beschaafd uitgelegd. Een goede papa ben je’, reageren de kinderen op zijn antwoord.

De groep Biologen scoort goed met vier goede antwoorden, maar de kennis moet vooral komen van de mentorouders. Zo geven ze wel het goede voorbeeld aan hun kinderen, die nog wat terrein moeten goed maken als het gaat om trivia over de RU en Nijmegen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen