Home VermaakKennis of kletspraat Kennis of Kletspraat: Sportdag

Kennis of Kletspraat: Sportdag

door Redactie

Nijmeegse delicatessen, de rector magnificus van de Radboud Universiteit en de infrastructuur in de studentenstad. Hebben de aankomende studenten hun kennis over Nijmegen en de RU op peil of moeten ze nog wat vaker Wikipedia bezoeken? Tijdens de introductieweek legt ANS iedere dag een aantal vragen voor aan een introgroepje over hun toekomstige woon- en studieplaats: Nijmegen.

Tekst: Eva Vervoort
Foto: Vincent Veerbeek

Op de vierde dag van de introductie is wederom een sportdag gepland voor de nieuwe aanwas. Op een plek in de schaduw buiten het sportcentrum verblijft een groepje psychologiestudenten in spe. Tijdens het uitzweten na een intense sportactiviteit en het roken van een sigaretje wil het groepje wel een aantal vragen beantwoorden over hun nieuwe thuis.

Vraag 1: Welke kleuren heeft de vlag van Nijmegen?
Niet iedereen heeft de eerste vraag gehoord, want de focus is nog niet helemaal scherp. Jesse is echter oplettend: ‘Rood en zwart, toch?’. Met dat antwoord heeft Jesse volkomen gelijk en sleept het eerste punt binnen.

Vraag 2: In welke wijk ligt de Radboud Universiteit?
‘Brakkenstein!’ roept Anneloes enthousiast. Vanaf de andere kant van de tafel komt respons: ‘Anneloes, je bent intromama, jij weet alles al natuurlijk.’ Dit blijkt echter tegen te vallen. Hoewel de RU tegen Brakkenstein aanligt, bevindt de universiteit zich toch echt in de wijk Heijendaal. Het tweede punt gaat daarom aan hun neus voorbij. 

Vraag 3: Wanneer werd het huidige Centraal Station geopend?
Een paar van de studenten beginnen te lachen. ‘Ooooh man, best wel oud’, klinkt er. Jesse probeert te onderhandelen: ‘Mogen we eerst een gokje wagen?’. De club overlegt en uiteindelijk laat Tara het jaar 1953 vallen. Ze haalt daarmee een half punt binnen voor haar groepje. Het station werd in 1954 geopend en ze zat er dus wel heel dichtbij.

Vraag 4: Wat ligt er bij de Spar University voor de deur?
‘Een roze krokodil!’ roept een aantal studenten in koor. ‘Waarom ligt dat beest daar eigenlijk?’ vraagt iemand terecht. Helaas, dat is een vraag waar waarschijnlijk niemand het antwoord op heeft.

Vraag 5: Wat is de naam van de oudste kroeg van Nijmegen?
Jesse scoort wederom een punt voor zijn groep. Het is natuurlijk In de Blaauwe Hand. Hoe je dat spelt weet hij ook: ‘Ja, met dubbel A!’.

Ondanks dat de toekomstige psychologen niet heel fit zijn, pakken ze bijna de volle mep aan punten. Hiermee mogen we wel stellen dat ze in ieder geval op informatief vlak goed zijn voorbereid op hun verblijf in Nijmegen.

Kennis of Kletspraat Sportdag Facebook

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen