Home Vermaak Kneuterige kerstgroeten van Radboud Services

Kneuterige kerstgroeten van Radboud Services

door Redactie

Wat zouden ze bij Radboud Services gedacht hebben? ‘Hoe kunnen we onze medewerkers een warm hart toedragen en met een goed gevoel 2016 laten afsluiten?’ Juist, je zet Jef van de Riet, secretaris van het College van Bestuur, en Peter Bosman, Directeur Financiën en tevens Directeur van Radboud Services, voor een greenscreen en laat ze geforceerd de goede en slechte zaken van dit afgelopen jaar aflezen van een autocue. Zet eronder een klassiek kerstdeuntje, verander de achtergrond in een decor waar de Koning jaloers op zal zijn en je hebt de Kerstboodschap van Radboud Services 2016.

Grote boodschap
Bij het openingsshot van het jaaroverzicht kan je je vingers al aflikken. Huize Heyendaal is gehuld in een laagje sneeuw, terwijl de Nijmeegse grond nog geen enkel sneeuwvlokje heeft gezien dit najaar. Vervolgens komen de twee toppresentatoren in beeld, die verklaren dat zij op ‘gans andere wijze’ de communicatie met de medewerkers willen verbeteren. Gedurende acht lange minuten vertellen Van de Riet en Bosman wat er allemaal goed ging binnen Radboud Services en wat beter kon. De twee bestuursleden doen hun best om de kijker te boeien, maar helaas komt de boodschap nauwelijks over. Terwijl je probeert te luisteren naar alle interessante dingen die de twee statisch gepositioneerde medewerkers vertellen, word je afgeleid door het geluid van knisperend hout en kerstriedeltjes. Voeg daaraan de overversierde virtuele kerstboom op de achtergrond toe en je bent alle focus compleet verloren.

Moppen tappen kun je leren
Van de Riet en Bosman doen hun best om de goede dingen die Radboud Services hebben gedaan over te brengen, maar de tekstschrijvers hebben hen daarbij ook niet geholpen. Het pijnlijkste moment komt rond minuut 4:15. Bosman zegt het mooi te vinden dat Van het Riet zijn handen uit zijn mouwen heeft gestoken bij verschillende stages dit jaar en ziet voor hem een plaats in de catering. ‘Change Perspective!’, roept hij er achteraan. ‘Goed idee, het Radboud Sportcentrum iets voor jou?’, vraagt Van het Riet geforceerd. Je tenen krommen zich zo erg dat je schoenen spontaan drie maten te groot zijn.

Hoe dan ook, iedereen krijgt aan het einde van het filmpje van Van het Riet en Bosman fijne feestdagen toegewenst, met twee paar duimen erbij. Zo, die kan je alvast in je zak steken. 2017 kan nu al niet meer stuk. Voor het hele filmpje, klik hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen