Home Vermaak Lekker houthakken bij Radboud Sports

Lekker houthakken bij Radboud Sports

door Redactie

Radboud Sports, het sportevenement waarbij teams van de Radboud Universiteit en het Radboudumc het tegen elkaar opnemen om de felbegeerde Radboud Cup, zal dit jaar naast een competitief programma ook een recreatief programma bevatten. Deze keer kun je bij het evenement ook houthakken, boogschieten en gamen.

Competitieve deel
Bij het competitieve programma nemen teams van de Radboud Universiteit en het Radboudumc het tegen elkaar op in de sporten basketbal, gamen, hockey, schaken, teambattle, tennis, veldloop, voetbal en volleybal. Nieuw in dit programma is de sport gamen, waarbij per faculteit twee teams digitaal de strijd aangaan in het voetbalspel FIFA. Studenten kunnen zich bij hun eigen faculteit opgeven voor een sport naar keuze.

Recreatieve deel
Het nieuwe recreatieve programma zal bestaan uit zes onderdelen. Fietsfans kunnen deelnemen aan een wielertocht van 55 kilometer door de heuvels van het Rijk van Nijmegen en aan een fietstocht van 20-25 kilometer door Nijmegen met een rondleiding bij de Spiegelwaal. Daarnaast bevat het programma een kennismaking met Body & Mind, verschillende stijlen dans en een wandeltocht van 4-5 kilometer over de campus en park Brakkenstein met een speciale rondleiding. Tot slot kunnen echte wildebrassen zich wagen aan een heuse surivalrun, die onder andere bestaat uit survival, houthakken en boogschieten. Alle wilde studenten, medewerkers en alumni van de Radboud Universiteit en het Radboudumc kunnen hieraan meedoen.

Aan het einde van de dag krijgen alle sporters en toeschouwers de mogelijkheid samen gratis een maaltijd verorberen. Of het hierbij ook om een wedstrijd zal gaan, zoals bij het WK knakworsten eten dat vorig jaar plaatsvond in Nijmegen, is nog onbekend.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen