Home Vermaaklijstjestijd Lijstjestijd: ANS at en dronk

Lijstjestijd: ANS at en dronk

door Redactie

Het jaar 2015 is alweer bijna achter de rug en dat is terugblikken geblazen. Van 25 december tot en met 31 december kun je op de site elke dag een lijstje verwachten waarin we terugkijken op het afgelopen jaar. Wat voor flauwe ongein heef ANS geprobeerd je dit jaar door de strot te duwen? Welke opmerkelijke persoonlijkheden lieten zich horen en op wat voor een manier kreeg de RU het vuur aan de schenen? Vandaag: ANS at en dronk.

5. Paprikawijn
Raak je uitgekeken op doorsnee rode of witte wijn? Wijnboer Roelof Visscher ontwikkelde paprikawijn, nadat een boer bij hem aankwam met een overschot paprika’s. Visscher produceerde ook al tomatenwijn en is nu van plan te starten met een hele lijn aan groentewijnen. De paprikawijn ligt vanaf komend jaar in de winkel. Voor een flesje moet je wel 15 euro neerleggen.

4. Nieuwe Reftermaaltijden: Pizzakip en noedelsoep
Vanaf november serveert de Refter weer nieuwe maaltijden. De Chinese, Griekse en zelfs Japanse keuken zijn vertegenwoordigd in het nieuwe menu. Over het algemeen kun je de gerechten tevreden achter de huig slingeren, hoewel een beetje pit soms mist. Gelukkig biedt de pot met sambal uitkomst. De absolute winnaar onder de gerechten is ‘Kip met pizza’, waarbij een kipfilet de pizzabodem vormt.

3. Gevonden voorwerp – discodel
Met de introductie van de discodel werd de keuze in fastfoodland nog rijker. Deze originele snelle hap die bestaat uit een frikandel met mayonaise en discodip werd bedacht toen een groep vrienden de slogan van de Febo, ‘Jij bestelt het, wij hebben het’, op de proef stelde. De snack wordt verkocht bij Cafetaria Keizer Karelplein en verovert steeds meer studentenharten.

2. WK Knakworsten eten naar Nijmegen
18 december was het zover: in Nijmegen werd in drie minuten een record aantal knakworsten naar binnen geschoven. Een record zetten was in dit geval niet zo moeilijk; bij ‘Guinness World Records’ was nog geen wereldrecord ‘knakworsten eten’ bekend. Uit de vele reacties op het bericht bleek dat ook studenten wel van de ingeblikte worst houden.

1. Hollandse kost
In april interviewde ANS tv-kok Pierre Wind, die als eerste Kok des Vaderlands mensen wil stimuleren om gezonder en milieuvriendelijker te eten. Wind vertelde over deze missie en kwam met kooktips voor studenten. Als klap op de vuurpijl gaf hij zijn mening over een Reftermaaltijd: ‘Ik heb echt medelijden met jullie.’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen