Home Vermaaklijstjestijd Lijstjestijd: ANS en 2016

Lijstjestijd: ANS en 2016

door Redactie

Nog maar een paar dagen en dan begint iedereen aan 2017. Voor iedereen een nieuwe start en het moment om goede voornemens nu ├ęcht tot uitvoer te brengen, en ze na twee weken toch maar weer in de prullenbak te gooien. Om het jaar goed af te sluiten, blikt ANS terug op haar eigen 2016. Wie heeft ANS dit jaar op de kast weten te jagen en welke opmerkelijke artikelen zagen het daglicht?

Een goed feestje
Carolus Magnus, naar eigen zeggen ‘de grootste, mooiste en meest veelzijdige vereniging van Nijmegen’, besloot 2016 feestelijk in te luiden, door in februari tijdens hun gala de boel letterlijk te verbouwen. De Carolingers wisten in het Arsenaal in Grave onder andere grote stenen asbakken te slopen, een forse lekkage aan de vijver te veroorzaken en een schoorsteen af te breken en in de vijver te gooien. Toenmalig praeses van Carolus, Jafar Alhashime, vertelde aan ANS dat hij was geschrokken van de hoeveelheid schade en verklaarde dat de vereniging niet achter de gang van zaken stond. Een ding was wel zeker: bij Carolus weten ze hoe ze een goed feestje moeten bouwen. Jammer dat ANS niet was uitgenodigd.

Niet zo inspirerend
Elk jaar reikt het studentenplatform Nultweevier.nl de meest prestigieuze prijs van het Nijmeegse studentenleven uit: de Meest Inspirerende Student van Nijmegen. Iedereen staat natuurlijk te springen om deze felbegeerde titel te mogen ontvangen. Dit jaar ging de prijs naar Caspar Safarlou, oprichter van studentenpartij De Vrije Student. De deskundige vakjury van Nultweevier.nl ziet bij deze prijs wel een grote groep mensen over het hoofd: studenten die totaal niet inspirerend zijn. ANS sprong in dit gat en reikte de prijs voor de Minst Inspirerende Student van Nijmegen uit aan Tijs Sikma. Hij kreeg de prijs dankzij zijn matige inzet en gebrek aan enthousiasme tijdens zijn hoofdredacteurschap bij ANS-Online. Sikma was het duidelijk niet eens met de uitslag: ‘Ik ben echt wel superinspirerend, rot op man.’ Tja, soms is de waarheid hard.

Extremen tegenover elkaar
Begin juni publiceerde ANS een interview met Ritchie, een vertegenwoordiger van de fascistische beweging Zwart Front Nijmegen. Tijdens het interview vertelde Ritchie over de ideologie van Zwart Front en de problemen die hij ziet in de samenleving. Daarbij schuwde hij uitspraken als ‘Ik heb geen probleem om te zeggen dat ik racistisch ben’ niet. Niet iedereen kon het interview waarderen en dat zorgde voor nogal wat woede en frustratie bij verschillende lezers. Enkele extreemlinkse en -rechtse mensen verweten elkaar ervan dat ‘ze het niet hebben begrepen’. Een oorlog in de Nijmeegse ondergrondse bleef gelukkig achterwege. 

Aquila-sletjes
Het studentennieuws aan het begin van dit collegejaar stond in het teken van de schandelijke praktijken onder de corpsballen van Vindicat uit Groningen. Zij stelden een bangalijst op met de ‘lekkerste mokkels’ van het eigen corps. Vindicat kreeg een bak stront over zich heen gekieperd, maar de Nijmeegse dispuutsheren van Iuventus voelden zich ge├»nspireerd door de slettenlijst. Zij stelden uiteindelijk een eigen lijst op, waarop zowel leden van Iuventus stonden als van het concurrerende dispuut Aquila. De Iuventusmannen werden afgebeeld als hunks, terwijl de leden van Aquila werden neergezet als kneusjes. De grap pakte goed uit voor Iuventus: het feest dat die week door hen werd georganiseerd, was drukker bezocht dan ooit.

Met vier dikke duimen het jaar uit
Om het jaar goed af te sluiten dacht Radboud Services er goed aan te doen een kerstboodschap op te nemen voor haar medewerkers. Jeff van de Riet, secretaris van het College van Bestuur, en Peter Bosman, directeur van Radboud Services, bezorgden hun medewerkers de slechtste kerstboodschap in tijden. Het filmpje was alleen te bekijken door mensen die in bezit waren van de url. Laat de link nu net in handen zijn gekomen van ANS. Het gevolg: op ANS-Online verschijnt een artikel dat in een mum van tijd wordt overgenomen door de collega’s van N1, zonder bronvermelding. Uiteindelijk neemt de Gelderlander het bericht over van de Nijmeegse nieuwszender en zelfs de Telegraaf schenkt er aandacht aan. Bedankt N1, voor het verspreiden van andermans primeurs zonder de juiste verwijzing. Een goed voornemen voor 2017 misschien?

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen