Home Vermaaklijstjestijd Lijstjestijd: De leukste graadmeters

Lijstjestijd: De leukste graadmeters

door Redactie

Het jaar 2015 is alweer bijna achter de rug en dat is terugblikken geblazen. Van 25 december tot en met 31 december kun je op ANS-Online elke dag een lijstje verwachten waarin we terugkijken op het afgelopen jaar. Wat voor flauwe ongein heeft ANS geprobeerd je dit jaar door de strot te duwen? Welke opmerkelijke persoonlijkheden lieten zich horen en op wat voor een manier kreeg de RU het vuur aan de schenen? Vandaag: de leukste Graadmeters.

5. Nijmeegse musea
Een beetje cultuur snuiven en kunst bekijken is nooit mis. In Nijmegen is er een breed scala aan verschillende soorten musea: van het aanschouwen van antieke fietsen in het Nationaal Fietsmuseum Velorama en het bewonderen van dode dieren in het Natuurmuseum, tot het bekijken van eigenlijk helemaal niets in MuZIEum. ANS zette deze musea en meer op een rijtje zodat je altijd weet wat je moet doen als je moeder weer eens langs komt. En vooral ook wat je niet moet doen.

4. Huisgemaakte magnetronsnacks
Als je de magnetron enkel gebruikt om kant-en-klare maaltijden of voedsel van gisteren op te warmen, haal je lang niet alles eruit wat erin zit. Binnen enkele minuten tover je met dit wonderlijke apparaat namelijk een smartiekoekje op tafel en je kunt zelfs een heerlijke omelet maken die je nauwelijks afwas bezorgt. Eigenlijk komt het erop neer dat je door een hoop ingrediënten in een mok te flikkeren, altijd wel iets eetbaars krijgt – en snel ook. Of het lekker is, is een tweede.

3. Nijmeegse specialiteiten
Dit lijstje met specialiteiten uit de stad zou iedere Nijmeegse student moeten kennen. Voor elk deel van de dag is er wel iets te vinden: een Marikenbrood om de dag mee te beginnen, een Nijmegenaartje tussendoor, een Waterfiets als avondeten en een Helse Engel om de avond goed door te komen. De Foute Wouter is natuurlijk een absolute klassieker, zowel geliefd als gehaat, om de nacht mee af te sluiten.

2. Cafeïne voor in de treincabine
Over enkele minuten moet je de trein hebben, maar door cafeïnegebrek sta je op instorten. Met maar liefst vijf plekken om een kop koffie te halen, is de keuze niet makkelijk gemaakt. ANS zag in dat dit voor veel studenten een probleem was en vond het hoognodig de vraag ‘waar kan ik mijn koffie het beste halen?’ voor eens en altijd te beantwoorden. De uitkomst is wellicht verassend, maar ook wel een beetje te verwachten. 

1. Seksplekken op de RU
Geen graadmeter is meer besproken dan de seksplekken op de Radboud Universiteit. Het testpanel bezocht iedere gaatje van de campus om te achterhalen waar je het best een hoogtepunt kunt bereiken. Mocht je wilde fantasieën hebben over seks in de UB, dan kwam je er helaas achter dat realiteit minder mooi was. De twintigste verdieping van het Erasmusgebouw, die toen nog volop verbouwd werd, was destijds neukplek nummer één. Of de Sky Lounge dat nu nog steeds is, zal iemand anders moeten beproeven.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter