Home Vermaak Zacht zoet begin met zoute nasmaak

Zacht zoet begin met zoute nasmaak

door Redactie

De idioten die zo gek zijn om vier dagen lang in de hitte zichzelf af te peigeren terwijl allerlei iets te luide orkesten met slappe nummers hun oren naar de gallemiezen helpen, krijgen iets om op te kauwen tijdens hun barre blarentocht. Een Lentse Ondernemer dropt eind deze maand een speciaal dropje op de markt.

Het snoepje met de naam ‘het Nijmeegs Lopertje’ wordt omschreven als een zacht zoet dropje met een zoute nasmaak. In dat opzicht heeft het ‘Lopertje’ wel wat weg van de echte vierdaagse-lopertjes. De tocht begint immers zacht en zoet met goede moed, maar eindigt zout van het zweet. Het dropje heeft de vorm van een wandelaar of een renner. Naast een dropversie, kun je ook kiezen voor een winegumvariant.

Volgens de bedenker is Nijmegen, de startplek van de Vierdaagse, de Stevensloop en de Zevenheuvelenloop, een echte loopstad. Het Nijmeegse Lopertje sluit hier op aan. 

Nu is het nog afwachten tot ‘het Nijmeegse Lopertje’ wordt omgezet in een alcoholische traktatie; de Nijmeegse dropshot. In de tussentijd zijn er echter allerlei andere Nijmeegse specialiteiten waarvan je kunt genieten.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter