Home Vermaak Pilsje voor de pastoor

Pilsje voor de pastoor

door Redactie

Niet alleen heeft de Stevenskerk een hardloopwedstrijd die haar naam draagt, maar sinds kort kun je in Nijmegen ook een heus Stevensbiertje bestellen. De naam van het brouwsel, Al mot ik krupe, is een eerbetoon aan de beroemde Nijmeegse volkszanger Graodus fan Nimwegen.

De opbrengsten van de verkoop zijn bestemd voor het onderhoud en de verduurzaming van de Stevenskerk. De Stichting Stevenskerk wil elk jaar een speciaalbiertje uitbrengen om geld in te zamelen voor de kerk. Net als in de Middeleeuwen, toen de verkoop van bier flink wat belastinggeld opleverde voor het stadsbestuur, is er dus een link tussen bier en de kerk. Wie meer wil weten over de rijke geschiedenis van het Nijmeegse gerstenat kan terecht bij Twan Dohmen. ANS sprak vorig jaar met de bierkenner over zijn boek Van Mol tot Raaf: bier in het rijk van Nijmegen, en ging met hem op kroegentocht door de keizerstad.

Het Nijmeegse speciaalbier is gefabriceerd door brouwerij De Hemel. Al mot ik krupe is volgens de experts een blond, ongefilterd tarwebiertje met een verfrissende hopbitterheid. Er zit 6 procent alcohol in het brouwsel van Nijmeegse bodem. Je kunt voor 15 euro zes flesjes ophalen in de Stevenskerk. Ook in verschillende Nijmeegse kroegen zoals Café Samson en Café Jos kun je genieten van het speciaalbiertje. Wacht echter niet te lang, aangezien Al mot ik krupe een eenmalig brouwsel is.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen