Home Vermaak Pizzakip en noedelsoep

Pizzakip en noedelsoep

door Redactie

Elk half jaar wisselt de Refter van maaltijdcyclus. ANS mocht alvast een voorproefje doen.

Tekst en Foto’s: Tijs Sikma en Bas van Woerkum

NoodlesoepNoedelsoep met gamba
Dit goedgevulde noedelsoepje is bereid met verse groenten en zal voor 2,95 euro in een grote afbreekbare beker te verkrijgen zijn. Het had iets pittiger gemogen, maar de echte pepervreters kunnen natuurlijk altijd een schep sambal erin gooien. De soep bevat in ieder geval lekker veel groenten; misschien iets te veel om het een noedelsoep te kunnen noemen. Ook voor de vegetariërs bestaat een variant.    

PaddenstoelengroenteburgerVegetarische Burger
De hamburger van de Vegetarische Slager die de Refter bij sommige gerechten al gebruikt, is bij veel vegetariërs favoriet. De plantaardige vleesvervanger krijgt een upgrade in de vorm van paddenstoelen en blauwe kaas. Het moet gezegd worden dat deze twee ingredienten de burger net iets meer pit geven, maar het is niet zeker of elke student dit bittere smaakje kan waarderen. De frisse paprikadressing is gelukkig een ideaal blusmiddel als het voor je smaakpappilen toch iets te exotisch wordt. Niemand weet wat het ijskoekje op het bord uitvoert, deze zal niet bij de burger geserveerd worden.

Chicken Teriyaki
Dit Japanse gerecht is weinig vernieuwend. De kip die ondergedompeld is in een misschien iets te zoete saus, is lekker mals. De teriyakisaus heeft echter wel voldoende smaak. De noedels en groenten die het geheel garneren smaken goed, maar zijn wel wat karig vertegenwoordig in verhouding met het vlees. Dat kan ook aan het kleine bakje liggen. Het gerecht had wel iets pittiger gemogen, maar ook daar biedt de bak sambal weer uitkomst voor de hete eters.grieksestofadoenchickenteriyaki

Griekse Stifado
Ook de Griekse keuken is vertegenwoordigd in de Refter, in de vorm van dit stoofpannetje. De gebakken aardappel is goed op smaak. De stukjes rund zijn bijna verdwenen in de enorme hoeveelheid saus, maar zijn op zich goed gebakken. Heel spannend is het verder niet, maar er is ook weinig op aan te merken. 

babipanggangBabi Pangang
Binnenkort hoef je niet meer langs de Chinees voor een lekker plastic bakje met babi pangang, want ook de Refter zal dit gerecht gaan serveren. Het vlees had misschien iets steviger gemogen, maar dat is een kwestie van smaak. Over het algemeen is dit gerecht dus vrij standaard en smaakt het bijna net zoals bij de lokale Chinees. Dan rest nog één vraag: ‘Sambal bij?’ Ja, dat is wel nodig. 

Köfte van Wildwildmetkool
De koks van de Refter zijn blijkbaar met jachtgeweren en truffelvarkens het bos in getrokken om een lekker kerstmaaltijdje voor te schotelen: een stokje met wild vlees en truffelmayonaise en daarnaast nog wat rode kool. Het vlees is goed op smaak en prima qua structuur: de buitenkant is krokant en de binnenkant valt bij het snijden al uit elkaar. Het sausje past er goed bij.

Kip met pizzapizzavankip
‘Kip met pizza? Niet andersom?’ Dat klopt. De chefs van de Refter zijn er eens goed voor gaan zitten en hebben dit kiphapje tot standgebracht. David Niessen, de nieuwe bedrijfsleider van de Refter was eerst sceptisch over het gerecht, maar dat is nergens voor nodig. De naam ‘kip met pizza’ is echter niet zo goed gekozen, want de kip vervangt de pizzabodem. ‘Pizza van kip’ was daardoor beter op zijn plaats gweest. Hoe dan ook, bovenop de lap kipfilet ligt tomatensaus, gesmolten kaas, een plak salami en enkele stukjes olijven. Door de salami is het gerecht erg zout, maar dat is meteen het enige minpuntje. Een origineel hoogstandje van de Refter en wellicht een goede zet om op dinsdag, ter compensatie na vleesvrije maandag, aan te bieden.

kumquatschPanna Cotta met Kumquats 
‘Panna Kotta, dat is gewoon Italiaans voor pudding’ aldus David Niessen, de nieuwe bedrijfsleider van de Refter. Pudding is wel een oneerbiedige benaming voor dit delicieuse dessert. Dit nieuwe luxe toetje is zo machtig en mierzoet als de Katholieke Kerk in de Middeleeuwen. De sterananijs doet je denken dat het al kerstmis is. Enige minpunt zijn de Kumquats. Het sabbelen op deze vruchtjes, heeft het meest weg van kauwen op een sinaasappel.                

 

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen