Home Vermaak Prof. mr. Jansen gaat viral

Prof. mr. Jansen gaat viral

door Redactie

Sinds vandaag kan je een van de professoren aan de RU terugvinden op Dumpert, de mediawebsite van GeenStijl. Corjo Jansen, hoogleraar Rechtsgeschiedenis en Burgerlijk Recht gaat viral met een preek richting zijn eigen rechtenstudenten en maakt daarbij andere opleidingen aan de RU op een satirische wijze belachelijk.

Het filmpje is een opname van een hoorcollege dat wordt gegeven door Jansen. Aan het einde van het eerste blok geeft de hoogleraar een preek over het feit dat zijn studenten trots moeten zijn dat ze Rechten studeren en dat zij zich beter moeten profileren tegenover andere opleidingen. Op een satirische wijze neemt hij onder andere Geneeskunde en Natuurkunde op de hak, terwijl de studenten in de zaal geshockeerd lachen.

Inmiddels staan in de reacties onder het filmpje verschillende meningen over de preek van Jansen. Sommige reaguurders van Dumpert keuren de professor af met zijn ‘egoïstische gedrag’, andere waarderen de speech en zien de humor er wel van in. Op het moment van schrijven is het filmpje al bijna 20 duizend keer bekeken. Jansen laat in een korte reactie weten dat de preek satirisch is bedoeld. Hij vindt het jammer dat het filmpje dusdanig geknipt is zonder context, waardoor mensen een verkeerd beeld krijgen. Het was bedoeld als grappige, luchtige afsluiter van het eerste blok in het college. Toegegeven, dat is hem zeer goed gelukt. Daarnaast past het filmpje bij het niveau van Dumpert: geen stijl.

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen