Home Vermaak Actiegroep komt in verzet tegen de discodel

Actiegroep komt in verzet tegen de discodel

door Redactie

De discodel is de afgelopen uren opgepikt door regionale en nationale media. Al in oktober maakte ANS de obscure, kleurrijke vleesrol wereldkundig. Zelfs een Nijmeegse dichter liet zich inspireren door de snack. Niet iedereen verheugt zich echter op de komst van de frikandel met mayonaise en discodip. ANS overhoorde de inititiatiefnemer van ‘In opstand tegen de discodel’. Omdat het belangrijk is dat ook het tegengeluid wordt gehoord. 

De protestpagina ‘In opstand tegen de discodel‘ vindt dat de frikandel niet moet worden verpest met discodip. In een reactie laten de beheerders weten: ‘Ons belangrijkste standpunt tegen de discodel is dat de frikandel wordt afgeschilderd als een of andere clown, terwijl frikandellen toch een zeer serieuze snack zijn. Daar willen wij ons graag voor inzetten. Discodip is nou eenmaal niet te vergelijken met een vers versnipperd uitje. Tevens is de discodip ter decoratie om suffige cupcakes op te leuken. Hoor je het al zeggen in de friettent, doe mij maar twee discodellen? Het klinkt meer als twee vollere prostituees die zichzelf flink hebben uitgedost.’

Een andere reden van de actiegroep voor de discodelhaat is de E-nummers. ´In het bijzonder zijn we er voornamelijk op tegen vanwege de E-nummers die zich in de discodip bevinden, o.a. E100, E120 en E131. Dat in combinatie met frituurvet en mayo is niet de meest smakelijke combinatie.´ De initiatiefnemers hebben imiddels een petitie gestart tegen de discodel.   

Een ding is zeker, het laatste woord is nog niet gezegd over de controversiële snackstaaf.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen