Home Vermaak Schadevergoeding van 9000 euro voor nakijkfoutje

Schadevergoeding van 9000 euro voor nakijkfoutje

door Redactie

De Rotterdamse kantonrechter heeft bepaald dat Erasmus Universiteit Rotterdam negenduizend euro moet betalen aan een oud-student Psychologie. Zij liep door een nakijkfout van de universiteit een studievertraging van een jaar op. 

De bachelorstudente had zich al ingeschreven voor een masteropleiding aan de Vrije Universiteit toen bleek dat ze in juli een herkansing moest doen, waarvoor ze een 5,2 haalde. Dankzij deze onvoldoende kon ze niet op tijd afstuderen en moest ze een jaar wachten voor ze aan haar master aan de Vrije Universiteit kon beginnen. 

Bij de inzage kwam ze er achter dat het antwoordblad van het meerkeuze tentamen een fout bevatte. In plaats van een 5,2 had ze een 5,5 moeten krijgen. Ze kon zich echter niet meer op tijd inschrijven bij haar nieuwe opleiding aan de VU. De studente spande vervolgens een rechtszaak aan tegen de Erasmus Universiteit. Ze eiste een schadevergoeding van 23.000 euro, maar de rechter kende haar uiteindelijk een vergoeding van ruim 9000 euro toe. De universiteit moet daarnaast ook de proceskosten vergoeden.   

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen