Home Papieren ANSBladartikelen Studenten gANSenbord

Het leven van een student gaat niet altijd in één rechte lijn. Relaties komen en gaan en ook studiekeuzes wisselen af en toe. Soms ga je als een speer wanneer tentamens goed gaan maar dan komt dat bestuursjaar je spurt verstoren.

Leef jij het studentenleven maximaal of sla je af en toe een vakje over? In het Studenten gANSenbord komen alle clichés in vogelvlucht voorbij.


Benodigdheden:

  • Dobbelsteen (of download een dobbelstenenapp, het is 2020)
  • Pionnetjes (het kunnen ook bierdopjes of gummetjes zijn: wees creatief)

Print het bord en de uitleg erbij of gebruik de middenpagina in de papieren ANS

1. Introtyfus: In de eerste week slaat je opgehoopte kater van de introweek in. Volgende worp kruip je op halve kracht (afronden naar boven).

3. Tentamenweek: In de eerste tentamenperiode ben je nog gemotiveerd en doe je dus stinkend hard je best. Ga twee vakjes vooruit!

6. Ome DUO: Je favoriete suikeroompje is weer langs geweest. Geld verbrassend sjees je een vakje vooruit.

7. Verbroken relatie: Je highschool-romance heeft het helaas niet overleefd. Verslagen van verdriet zit je in de put. Wacht tot een nieuwe liefde langskomt voor je verder kan. Is er niemand achter je? Geniet dan van je single leven en ga meteen een vakje vooruit.

8. Soa-test: Ook een rebound moet je veilig doen. Dat weet jij ook wel… sla een beurt over.

11. Fiets gejat: Ga twee beurten op halve kracht verder (afronden naar beneden): het leven is niet eerlijk.

12. Nieuwe studie: Na bijna twee jaar blijkt je studie toch niet echt bij je te passen. Begin opnieuw.

15. Bestuursjaar: Ook jij ontkomt er niet aan: sla een beurt over.

17. Huisgenoot heeft een nieuwe scharrel: En kreunen dat ze doet… Na al die slapeloze nach-ten moet je echt even bijtanken. Sla een beurt over.

20. Tentamenkoning(in): En dat terwijl je je de avond ervoor helemaal naar de mavo hebt gezo-pen. Jij kan duidelijk de hele wereld aan. Gooi nog een keer.

22. Thuisthuis: Je moeder is dolblij je weer eens te zien en propt je vol met taart. Ook de halve voorraadkast mag je meenemen naar je studen-tenkamertje. Ga een vakje vooruit.

24. Bachelor binnen: Checkpoint! Die kunnen ze je niet meer afpakken.

25: Backpacken in Azië: Met je bachelor binnen, valt de keuze voor een master zwaar. Wat moet je met je leven? Het is beter om eerst jezelf te ontdekken in Azië. Namasté en sla meteen twee beurten over.

28. Uitstelgedrag: Het werkende leven komt nu wel heel dichtbij: snel doe je nog wat extra vak-ken om nog even aan het burgerlijke bestaan te ontsnappen. Ga twee vakjes achteruit.

30. Nieuwe liefde! De wilde dagen liggen achter je en je bent toch wel echt klaar voor huisje- boompje-beestje. Met je hoofd in de roze wolken huppel je een vakje vooruit.

32. SSH&-woning: Het heeft even geduurd maar helemaal aan het einde van je studie heb je dan toch een plekje bemachtigd! Ga een vakje vooruit.

34. Scriptiestress: Net voor het inlevermoment merk je dat je eigenlijk echt veel te weinig hebt gedaan. Je kan er beter toch nog een half jaartje extra voor uittrekken. Ga terug naar 31.

35. Vaste baan: Je stage biedt je een vaste werkplek aan. Ga direct naar 37 en geniet van je betaalde, burgerlijke baan.

37. Eindbaas: Nou Pikkestein, het is je gelukt. Vanaf nu leef je een 9 tot 5 leventje met enkel op vrijdag nog een biertje. Proost motherfucker!

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen