Home Papieren ANSBladartikelen Van het Lijf: Toki-ho

Waar komt jouw stijl vandaan?

Ik heb niet één bepaalde stijl, al kleed ik me nog zo excentriek. Mijn kledingsmaak is erg uitgesproken omdat ik het belangrijk vind om te laten zien dat ook mijn mening uitgesproken is. Ik weet verder niet precies waar deze manier van kleden vandaan komt. Wel ben ik geïnspireerd geraakt door mijn reis naar Tokio. Alles is daar veel kleurrijker en ietwat over de top. De kleding ziet er uitdagend uit, dat vind ik heel cool.


Krijg je weleens commentaar op je kleding?

Wanneer ik op m’n knalroze stappers over straat loop, voel ik nog weleens wat priemende blikken van groepjes tienermeisjes, maar dat maakt me niet zoveel uit. Ik heb juist medelijden met mensen die het hele jaar alleen in een spijkerbroek en een zwart shirt lopen: je wil toch opvallen en gezien worden? Ik moet zeggen dat ik er af en toen wel rekening mee houd. Toen ik bijvoorbeeld aan mijn stage begon kleedde ik me een stuk simpeler. Ik wilde niet dat ze meteen dachten dat ik een raar kind ben. Gelukkig raakte ze snel aan me gewend en droeg ik binnen de kortste keren weer een regenboogtrui.

Heb je altijd al zo’n opvallende stijl gehad?

Nee, op de middelbare school was ik eigenlijk nauwelijks met kleding bezig. In de eerste paar jaren koos mijn moeder zelfs mijn kleren uit, dat vond ik prima. Daar moet ik nu echt niet meer aan denken. Op de universiteit kreeg ik behoorlijk excentrieke vrienden die de grenzen van hun stijl opzochten. Daar ben ik langzamerhand in meegegaan, maar ik vind het sindsdien belangrijk dat ik in mijn kledingkeuze dichtbij mezelf blijf.


Welke kledingstukken staan dan het dichtst bij je?

Van mijn Airbnb-hostess in Tokio heb ik een kimono gekregen. Ik draag hem niet vaak, want als ik er een klodder pesto op laat vallen zou ik het mezelf nooit vergeven. Verder vind ik deze paarse overall erg gaaf! Hij is veel te groot, maar dat maakt me niet uit. Het merk werkte voor het ontwerp samen met Esther Kim, de artiest van het konijntje. Zij heeft veel geproduceerd in Zuid-Korea en Japan. Deze Aziatische stijl vond ik al leuk voordat ik in Tokyo was geweest. Ik denk dat die voorliefde er dus altijd al een beetje heeft gezeten.

Uit de kast

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen