Home Wetenschap Mogelijke toekenning onderzoeksgeld Radboudumc op basis van likes

Mogelijke toekenning onderzoeksgeld Radboudumc op basis van likes

door Redactie

Medisch wetenschapsfinancier Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie (ZonMW) kent op basis van likes een halve ton uit aan een onderzoeksproject. Ook een project van het Radboudumc participeert bij deze wedstrijd. 

Bij het project van het Radboudumc is het geld bedoeld voor een kunstmatig middenrif voor kinderen met een congenitale hernia. Naast het Radboudumc doen een Leids medicijn tegen een variant van vroege dementie en een reparatie-eiwit bij dwarslaesie van het Nederlands Herseninstituut mee aan de wedstrijd. Het Radboudumc loopt met 1.950 likes voorop. Een jury heeft van tevoren de nominaties goedgekeurd om de kwaliteit te waarborgen. 

Het geld kom uit het Nieuw en Nodig programma van wetenschapsfinancier ZonMW en wordt betaald door ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In de Volkskrant geeft een woordvoorder van ZonMW de volgende argumentatie voor deze opmerkelijke aanpak: ‘We zouden niet weten hoe je met een programma dat mikt op patiëntparticipatie dichter bij de patiëntenwereld komt dan via Facebook.’ 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen