Home Wetenschap Friesland krijgt universiteitscampus

Friesland krijgt universiteitscampus

door Redactie

Friese studenten moeten als ze aan een universiteit willen studeren urenlang met het openbaar vervoer reizen om colleges te volgen. Dat lijkt nu verleden tijd te worden, want Friesland krijgt een university college.

De gemeente Leeuwarden, de provincie Friesland en Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben afgelopen week ingestemd met het voorstel om een campus in de provinciehoofdstad op te bouwen. Campus Fryslân zal bestaan uit een university college met een bacheloropleiding – Liberal Arts and Sciences –  en een mastercollege met tien programma’s. Verder heeft het ook een graduate school. Het university college zal onderdeel uitmaken van de RUG. Het plan is dat er in vijf jaar tijd duizend studenten kunnen studeren.

De RUG hoopt dat Campus Fryslân bijdraagt aan de internationale uitstraling van Leeuwarden en Friesland en dat het academische klimaat van de provincie erdoor zal worden versterkt. Dit zal de Friese student waarschijnlijk worst wezen; in plaats van urenalng in een trein opgepropt te zitten, hoeven ze nu slechts drie sloten over te fierljeppen om hun college te volgen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen