Home Wetenschap RU stijgt lichtjes op THE-ranking

RU stijgt lichtjes op THE-ranking

door Redactie

Hoewel de Radboud Universiteit (RU) op de Shanghai-ranking de dalende lijn door zet, stijgt de Nijmeegse universiteit vier plekjes op de Times Higher Education (THE) World University-ranking. Vorig jaar stond de RU nog op de 125e plaats, nu op de 121e.

De RU is daarmee de negende Nederlandse universiteit op de internationale ranglijst. De acht universiteiten die boven de RU staan, staan allemaal in de top 100. De Technische Universiteit Delft is de beste academische instelling van Nederland en staat op plek 59. Tilburg University is volgens de THE World University Ranking de slechtste universiteit van Nederland. De Brabantse onderwijsinstelling staat op de 198e plaats. Daarmee staan wel alle 13 Nederlandse universiteiten in de top 200. Alleen de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn beter vertegenwoordigd onder de 200 beste universiteiten in de wereld. 

De THE World University-ranking bestaat sinds 2004 en kijkt, naar eigen zeggen, naar de kerntaken van een universiteit: onderwijs, onderzoek, kennisoverdracht en internationale uitstraling. Daarmee verschilt de ranglijst met bijvoorbeeld de Shanghai-ranking, waarin het onderwijs niet wordt meegenomen in het bepalen van de rangorde.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen